Ελλάδα

Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού στην Αθήνα (photos)

Αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, με τίτλο "Αθήνα, πόλη αντιφασιστική", πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο στην Αθήνα με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, που διαδήλωσε υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών και κατά της ρατσιστικής βίας.

Το συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 3.000 πολίτες, διοργάνωσαν Δήμοι, φορείς και αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη σκιά της δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού στα Πετράλωνα. Συμπατριώτες του προσευχήθηκαν μπροστά στο φέρετρό του στην οδό Αθηνάς, ενώ οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Κεντρικά συνθήματα της εκδήλωσης ήταν "Αθήνα, πόλη αντιφασιστική", "Έξω οι νεοναζί", "όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης" και "ιθαγένεια για όλα τα παιδιά".

Η κινητοποίηση υποστηρίχτηκε από την κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή", από κοινότητες μεταναστών, τα Δημοτικά Συμβούλια της Αθήνας, του Ελληνικού-Αργυρούπολης, του Γαλατσίου, της Ν. Ιωνίας, του Ν. Ηρακλείου, του Κορυδαλλού, της Πετρούπολης, του Ταύρου-Μοσχάτου και του Ρεθύμνου, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος, το Θέατρο "Εμπρός", ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και από συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Μετά το συλλαλητήριο, ξεκίνησε συναυλία στο Σύνταγμα (16:00) με μεγάλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως "Υπόγεια Ρεύματα", "Magic de Spell", Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, "MC Γίνκα", Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαΐνης Αποστολάκης, "Μοτίβο-4", Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, "Burger Project", "Elektro Balkana", Ηλίας Μακρίδης και οι "Βιτρό", "Sound Esc", "Radio Sol", Γιάννης Σιδηράς και Seli Kanou, καθώς και τον Βασίλη Κουκαλάνι με το θέατρο "Μια γιορτή στου Νουριάν".

Σχόλια