default-image

Έκθεση ΔΝΤ: "Απειλή εξόδου από το ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ"

Ελλάδα
Έκθεση ΔΝΤ: "Απειλή εξόδου από το ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νούμερο ένα κίνδυνο για την επιτυχία του προγράμματος θεωρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τη φθίνουσα υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων. «Ειδικότερα», όπως σημειώνει, «καθώς η Ελλάδα υφίσται ακόμη μία χρονιά ύφεσης».

Μάλιστα στην έκθεση του Ταμείου που δημοσιοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, υπάρχει μια ψυχρή αποτίμηση της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας, για την οποία σημειώνονται τα εξής:

«Οι τελευταίες μετρήσεις κοινής γνώμης δείχνουν μειούμενη υποστήριξη για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και αυξανόμενη υποστήριξη για το ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για άλλα κόμματα που είναι εναντίον του προγράμματος. Αυτό θα μπορούσε να επιτείνει την αργοπορία στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να οδηγήσει σε πολιτική κρίση, προκαλώντας χρεοκοπία ή έξοδο από το ευρώ».

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Με γραπτή του δήλωση, ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα μιας χώρας με απροκάλυπτο τρόπο».

«Δεν έχει μάθει τίποτα από τις αποτυχίες του και την κοινωνική καταστροφή που έχει επιφέρει ανά τον κόσμο. Εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι απόψεις του είναι πιο σημαντικές από τη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση των λαών», αναφέρει ο κ.Τσακαλώτος.

«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην κυβέρνηση δε θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά θα σημάνει το τέλος της μνημονιακής πολιτικής», τονίζει, σχολιάζοντας επίσης το γεγονός ότι το ΔΝΤ, με την παρέμβασή του, δείχνει ότι δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη για το ακολουθούμενο πρόγραμμα προσαρμογής.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News