default-image

ΙΝ.ΚΑ. κατά του ηλεκτρονικού φακελώματος, ζητεί στήριξη της Εκκλησίας

Ελλάδα
ΙΝ.ΚΑ. κατά του ηλεκτρονικού φακελώματος, ζητεί στήριξη της Εκκλησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για αναβίωση του... φασισμού κάνει λόγο, με φόντο τις νέες αστυνομικές ταυτότητες, τη φοροκάρτα και άλλα προωθούμενα ηλεκτρονικά μέσα συναλλαγών, το Ινστιτούτο Καταναλωτών, που καλεί σε ξεσηκωμό την Εκκλησία της Ελλάδος!

«Γνωρίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος έχει αποφασίσει από παλιά (το 1998 για τη Συνθήκη Schengen) τη μη αποδοχή ηλεκτρονικών μέσων ή ταυτοτήτων, που θα χρησιμοποιούσαν τον αριθμό 666, αλλά και πρόσφατα, της «κάρτας του πολίτη».

Το ΙΝ.ΚΑ. συνεργάστηκε με ιερείς και λαϊκούς και συμμετείχε ενεργά σε δύο συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 27 Μαρτίου 2011 και στις 21 Οκτωβρίου 2012, που αφορούσαν στην «κάρτα του πολίτη», αλλά και γενικότερα στην αντιμετώπιση του φακελώματος-ξεγυμνώματος του πολίτη από το νέο ολοκληρωτισμό», αναφέρει η ανακοίνωση του ΙΝ.ΚΑ., την οποία προσυπογράφει και το τοπικό ΙΝ.ΚΑ. Κρήτης, και συνεχίζει σε σκληρό ύφος:

«Δεν είναι όμως μόνο οι προγραμματιζόμενες νέες αστυνομικές ταυτότητες («κάρτες πολίτη») που προωθεί ο νέος ολοκληρωτισμός. Πρόκειται για συνεχόμενα μέτρα τα οποία στοχεύουν να φακελώσουν, να ξεγυμνώσουν, να αριθμοποιήσουν τον άνθρωπο και να τον μετατρέψουν σε υποχείριό τους, σε αντικείμενο προς εκμετάλλευση. Ορισμένα από αυτά είναι: "κάρτα του πολίτη", "κάρτα του μετανάστη", "φοροκάρτα", "περιουσιολόγιο", "ηλεκτρονική συνταγογράφηση", "υποχρεωτική δωρεά οργάνων", "άρση του προσωπικού απορρήτου" κ.ά. Όλα αυτά συνθέτουν έναν ολοκληρωμένο φασιστικό έλεγχο της προσωπικής ζωής των ανθρώπων, με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή, την ελευθερία και την περιουσία τους».

«Δεν είναι θέμα τεχνολογικής διερεύνησης, δεν είναι θέμα παραπομπής σε μια "Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων". Είναι απόφαση αντίστασης στην κατοχή και στον ολοκληρωτισμό ή πρόθεση υποταγής σε αυτόν», υπογραμμίζει το ΙΝ.ΚΑ. και καταλήγει:

«Οι Έλληνες πολίτες αναμένουν το κάλεσμά σας, Μακαριότατε Αρχιεπίσκοπε και σεβαστοί πατέρες της Εκκλησίας. Να τους ενθαρρύνετε να αντισταθούν - δεν τους αξίζει να είναι μόνοι.

Ας μην αποδεχτούμε κανένα "αρραβώνα" με τον ολοκληρωτισμό, ας μη δεχτούμε την "αχρήματη εποχή" που ανακοινώνουν για το 2013, ας πολεμήσουμε για τη βιοτική αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας με τη δική σας αρωγή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News