default-image

"Είμαι στη διάθεση της Προανακριτικής"

Ελλάδα
"Είμαι στη διάθεση της Προανακριτικής"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την απόφαση για την παραπομπή του σε Προανακριτική, μετά τη χθεσινή μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της υπό σύσταση Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, κάνοντας λόγο για "χονδροειδή κατασκευή" σε βάρος του.

«Είμαι στη διάθεση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για διενέργεια προανακριτικής εξέτασης. Το μόνο που θέλω είναι να μου δοθεί η ευκαιρία να καθαρίσω το όνομά μου από μια χονδροειδή κατασκευή σε βάρος μου και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δευτέρα οι εκπρόσωποι της Προανακριτικής

Όλα τα κόμματα μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να ορίσουν τους εκπροσώπους τους στην Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα από την Επιτροπή, η οποία θα είναι 15μελής, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, και θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου χωρίς να αποκλείεται να της δοθεί και μία παράταση δέκα έως δεκαπέντε ημερών. Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία θα συμμετέχουν συνολικά πέντε βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπείται από τρεις βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ από δύο, ενώ ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ θα έχουν από έναν βουλευτή, και θα συμμετάσχει και ένας βουλευτής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News