Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: "Συγκαλύπτουν την υπόθεση"

Για συγκάλυψη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ κατηγόρησε ο Π. Σκουρλέτης τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση, μετά και την ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

«Ο Έλληνας πολίτης», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ, «δε διαμόρφωσε άποψη μόνο από τη χθεσινή εικόνα, αλλά από τις συζητήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος. Είδε την κορύφωση προσπαθειών, εκ μέρους των δυνάμεων που συναποτελούν την κυβέρνηση, να συγκαλύψουν αυτή την υπόθεση, να την περιορίσουν μόνο στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου, να πέσει δηλαδή στα μαλακά αυτή η ιστορία».

Ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε και στον κ. Σαμαρά, λέγοντας: «Και ο αρχιστράτηγος αυτής της συγκάλυψης ήταν ο πιο ήσυχος της χθεσινής συζήτησης, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος εξόφλησε τα γραμμάτιά του προς τον κ. Βενιζέλο, που τον έκανε πρωθυπουργό».

Οξεία κριτική άσκησε και στον κ. Κουβέλη, τονίζοντας: «Προσπάθησε να κρυφτεί, αλλά, ξέρετε, αυτός είναι ο ρόλος του κομπάρσου σε αυτή την υπόθεση. Θα περίμενε κανείς να έχει μια πιο δυναμική παρουσία σε αυτό το κορυφαίο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ».

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου ότι σύντομα οι δανειστές θα ζητήσουν την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο και την Ουάσινγκτον, επισήμανε: «Προφανώς και δε θα διανοούνταν οι Γερμανοί να το απευθύνουν καν σε εκπρόσωπο, πολιτικό, του ΣΥΡΙΖΑ. Το λένε σε αυτούς που τους έχουν δεδομένους, που τους έχουν κατά καιρούς βάλει στο τσεπάκι και το λέω για πολιτικούς χώρους και όχι συγκεκριμένα άτομα, όλους αυτούς που τους λαδώνανε, τους διοχετεύανε μίζες, φρόντισαν και τα συγκάλυψαν και αναφέρομαι στη Siemens».

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (real.fm) σχολίασε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη χθεσινή ψηφοφορία λέγοντας πως «ήταν απαράδεκτες, με μια πολύ επιεική έκφραση».

«Έγινε οτιδήποτε μπορούσε από την τρικομματική κυβέρνηση για να νοθευτεί και να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

«Είδαμε μια κατάσταση φαρσοκωμωδίας, μέχρι και τον πρωθυπουργό να ψηφίζει σε μία κάλπη, πράγμα που σημαίνει φανερή ψηφοφορία, όχι μυστική ψηφοφορία, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια