Ελλάδα

50 υποτροφίες από την Ακαδημία Πολιτών

Η Ακαδημία των Πολιτών, στα πλαίσια των κοινωνικών της δράσεων, προσφέρει μία υποτροφία δωρεάν φοίτησης στο Πρόγραμμα της Διαδικτυακής Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας σε κάθε πόλη στην οποία λειτουργεί Τμήμα της Ακαδημίας των Πολιτών ανά την Ελλάδα και την Κύπρο, αξίας 500 ευρώ η καθεμία (επί 58 πόλεις).

Δικαιούχοι είναι οι απόφοιτοι λυκείου, έως 25 ετών, με έφεση και απόλυτο σεβασμό στην ελληνική γλώσσα και την έκθεση, όπως αυτή αποδεικνύεται από τους ελέγχους, τη βαθμολογία στις πανελλαδικές και το απολυτήριο της Γ΄ Λυκείου, που με δική τους φορολογική δήλωση ή της οικογένειάς τους μπορούν να αποδείξουν τη δυσκολία τους για σπουδές, με άριστη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών και με διάθεση να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία.

Όσοι επιλεγούν τελικά, κατόπιν εξέτασης των αιτήσεων από τη νομική σύμβουλο της Ακαδημίας, θα ενταχθούν σε ένα δεύτερο παράλληλο τμήμα, ξεχωριστό από εκείνο το οποίο θα σχηματιστεί από όσους εισήχθησαν κανονικά στο Πρόγραμμα.

Πληροφορίες δίνονται κατά τις εργάσιμες ώρες στα τηλέφωνα 22510-54.739 και 6970-069.007. Το δεύτερο αυτό τμήμα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013.

Η επιλογή θα γίνει αποκλειστικά με κοινωνικά και βαθμολογικά κριτήρια.

Να σημειωθεί ότι καθ' όλη τη διάρκεια της φοίτησης οι επιλεγέντες θα ασχοληθούν με ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις από τις περιοχές καταγωγής τους.

Σχόλια