Ελλάδα

Βενιζέλος: "Έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών μας σχεδίων"

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής - στο πλαίσιο της επιχειρηματολογίας του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ - ότι κατέχει ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι αναμένει την άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση των Αρχών.

Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χθες κατά τη συζήτηση για την Προανακριτική ότι έχει «ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπουργείο Άμυνας». Όπως είπε, «ο υπουργός για πολιτικούς λόγους, για λόγους κοινοβουλευτικού ελέγχου, πολιτικών διαπραγματεύσεων, ενημέρωσης, έχει άτυπες φωτοτυπίες, συμβατικές ή ψηφιακές. Βεβαίως. Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπουργείο Άμυνας; Βεβαίως έχω. Είναι δυνατόν να μην έχω; Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ; Πώς πήγαινα στην Ευρωπαϊκή Ένωση;».

Ο ίδιος συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Γιατί ρωτάτε πώς τα έχω; Για να κάνουμε το πραξικόπημα όταν θα πάρετε πλειοψηφία!!!».

Ακολούθησε ανακοίνωση του αρμόδιου για θέματα άμυνας στο ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος σχολίασε τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δρίτσας κάνει λόγο για «δηλώσεις που γεννούν σοβαρά ερωτηματικά», ενώ αναμένει, όπως τόνισε, την «άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση των Αρχών, που είναι αρμόδιες για την προστασία του στρατιωτικού απορρήτου».

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Με μεγάλη έκπληξη και ιδιαίτερο προβληματισμό, τόσο τα μέλη του Κοινοβουλίου όσο και ο ελληνικός λαός, ακούσαμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με περισσή άνεση να δηλώνει κατά τη σημερινή (17/1/2013) συζήτηση στη Βουλή ότι εξακολουθεί να διατηρεί στο αρχείο του φωτοτυπίες από άκρως απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας!

Οι δηλώσεις αυτές γεννούν σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με τη νομιμότητα και σκοπιμότητα διατήρησής τους στο προσωπικό αρχείο απελθόντων υπουργών Εθνικής Άμυνας και τους κινδύνους που ενδέχεται να προέλθουν από τη διατήρηση εθνικά ευαίσθητων πληροφοριών σε ιδιωτικά αρχεία.

Η ιδιοκτησιακή αντίληψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο ευαίσθητο ζήτημα των άκρως απόρρητων στρατιωτικών πληροφοριών επιβεβαιώνει την ακαταλληλότητα των κυβερνητικών πρακτικών του δικομματισμού και γεννά ανησυχία, γιατί αναδεικνύει καθ' έξιν συμπεριφορά και νοοτροπία που θεωρεί το κράτος ως λάφυρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώνει ότι αναμένει την άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση των Αρχών, που είναι αρμόδιες για την προστασία του στρατιωτικού απορρήτου, την παραβίαση του οποίου ο κ. Βενιζέλος θεώρησε σήμερα πρόσφορη για περίεργο χιούμορ».

Σχόλια