Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ο επί τρία χρόνια πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλέων Παπαδόπουλος υπέβαλε την παραίτησή το απόγευμα της Πέμπτης.

Επί θητείας του το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως αναφέρει σε κείμενό του προς το Διοικητικό Συμβούλιο, επιβεβαίωσε το ρόλο του ως τράπεζα της αποταμίευσης διατηρώντας και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των πελατών, ενώ αναφέρει ότι η επόμενη ημέρα για το Ταμιευτήριο είναι αβέβαιη.

Όπως αναφέρει στο κείμενό του:

«Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να αποχωρήσω από την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Πρόκειται για μια θέση που υπηρέτησα τα τελευταία τρία χρόνια με πλήρες συναίσθημα της ευθύνης και της βαρύτητας του ονόματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της τράπεζας, των μετόχων, των εργαζομένων, των πελατών μας, καθώς και της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Στην πορεία των χρόνων αυτών και εν μέσω μίας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου για τη χώρα μας, όλοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εργαστήκαμε σκληρά κατορθώνοντας καθημερινά να ξανακερδίζουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταθετών, αναδεικνύοντας τον πρωταρχικό ρόλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ως την τράπεζα της αποταμίευσης. Επαναπροσδιορίσαμε το Ταμιευτήριο ως την κατεξοχήν τράπεζα λιανικής τραπεζικής δίνοντας έμφαση στο δίκτυό μας και στους ανθρώπους μας.

Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θέσαμε ψηλά τον πήχη που αφορά τις σχέσεις μας με τους πελάτες μας, εστιάζοντας όχι μόνο στους αριθμούς αλλά και στους ανθρώπους. Για αυτό και τα αποτελέσματα των ποιοτικών μετρήσεων του δικτύου μας, που μας δείχνουν πάντα πρώτους και πρωτοπόρους, αποτελούν για εμάς τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση και επιβράβευση. Γνωρίζετε βεβαίως τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε στις δομές της τράπεζας βελτιώνοντας μεταξύ άλλων τις εγκριτικές διαδικασίες, τον έλεγχο κινδύνων, την εταιρική διακυβέρνηση και άλλα. Αλλά το σημαντικότερο όλων ήταν το ότι κρατήσαμε τους Έλληνες πελάτες/καταθέτες μαζί μας, ενισχύοντας τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει μαζί τους. Είμαστε περήφανοι που μετά από πολλή και σκληρή δουλειά μπορούμε να πούμε ότι οι πελάτες μας σήμερα - σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία - μας αισθάνονται δίπλα τους και όχι απέναντι.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ανθρώπους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που ανταποκρίθηκαν στις υψηλές απαιτήσεις της εποχής, καθώς και τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές για τη στενή και δημιουργική συνεργασία που είχαμε, σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.

Όλοι μαζί, και παρά τις δύσκολες αποφάσεις που συχνά χρειάστηκε να λάβουμε, θέσαμε τα θεμέλια για έναν ακόμα πιο ουσιαστικό ρόλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο νέο τραπεζικό τοπίο, που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, ώστε να έχει ακόμα μεγαλύτερη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Αισθάνομαι ικανοποίηση και αναγνώριση διότι παραδίδω τη σκυτάλη της διοίκησης σε εξαιρετικά στελέχη, τα οποία είχα την τιμή να επιλέξω προσωπικά και να συνεργαστώ μαζί τους εξαιρετικά καθ' όλη την διάρκεια. Είμαι πεπεισμένος ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρίσκεται σε ικανά χέρια και εύχομαι κάθε επιτυχία για τη συνέχεια».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια