Ελλάδα

"Αυτή την ώρα η αντιπολίτευση δραπετεύει από τις ευθύνες"

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά την ομιλία του στη συζήτηση επί των προτάσεων για προκαταρκτική επιτροπή σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ζήτησε αυτοσυγκράτηση σε χαρακτηρισμούς και στην απόδοση κατηγοριών, ενώ σχολίασε ότι έμειναν όλα τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης χωρίς τεκμηρίωση.

Επώδυνα μέτρα ψηφίζει η κυβέρνηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, είπε ο υπουργός για να προσθέσει ότι εκεί ακριβώς εντοπίζεται και η διάκριση ανάμεσα στη σκληρή δουλειά, τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα απέναντι στη δημαγωγία, το λαϊκισμό, το πεζοδρόμιο.

«Λυπούμαι να πω ότι αυτή την ώρα η αντιπολίτευση δραπετεύει από τις ευθύνες. Η νέα γενιά θα ρωτάει τι πράξατε την ώρα της κρίσης», ανέφερε. Για τους υπαινιγμούς που διατυπώθηκαν εναντίον του πρωθυπουργού, ο κ. Λυκουρέντζος αναρωτήθηκε «από πού εκπηγάζουν αυτοί οι υπαινιγμοί. Αντιλαμβάνεται μήπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ρόλος του πρωθυπουργού είναι να επηρεάσει τους θεσμούς; Ο πρωθυπουργός ασκεί καθήκοντα χωρίς να προσπαθεί να επηρεάσει».

Σχόλια