Ελλάδα

Θέμα αναβολής της ψηφοφορίας από ΚΚΕ και Αν. Έλληνες

Με παρέμβασή της η Αλέκα Παπαρήγα έθεσε θέμα αναβολής της ψηφοφορίας στη Βουλή ζητώντας χρόνο ώστε οι βουλευτές να μελετήσουν τα νέα στοιχεία, με αφορμή τη συμπληρωματική αναφορά του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, με επισυναπτόμενα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".

Την ίδια θέση διατύπωσαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έπειτα όμως από ψηφοφορία με έγερση που ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής, η πλειοψηφία των βουλευτών αποφάσισε να διεξαχθεί σήμερα.

 «Όλοι γνώριζαν σήμερα ότι η Βουλή θα πάρει απόφαση και ότι θα ψηφιστούν οι προτάσεις και θα γίνει η ψηφοφορία. Αυτό έγινε γνωστό παντού και από τις ειδήσεις. Δεν μπορεί η Βουλή να καθοδηγείται επειδή κάποιοι εκλεκτοί δικαστές έστειλαν αυτά τα στοιχεία. Τι θα γινόταν αν στέλνονταν αύριο;», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Έδωσα την εντολή να γίνει φωτοτυπία για τα συμπληρωματικά στοιχεία. Ολοκληρώνουμε τη συζήτηση σήμερα και το Σώμα μπορεί να αποφασίσει».

Σχόλια