default-image

"Στο όριο της αυτογελοιοποίησης ο κ. Βενιζέλος'' (videos)

Ελλάδα
"Στο όριο της αυτογελοιοποίησης ο κ. Βενιζέλος'' (videos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε υψηλούς τόνους με πολλές κόντρες η μαραθώνια συζήτηση στη Βουλή για την προανακριτική της λίστα Λαγκάρντ.

«Ακόμα κι αν επιχειρήσετε συγκάλυψη, εμείς θα είμαστε εδώ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Καταντήσατε το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα της Ν.Δ.», ανέφερε ακόμη απευθυνόμενος προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο κατηγόρησε ότι έφτασε στο όριο της αυτογελοιοποίησης.

«Ο Παπακωνσταντίνου έχει επιλέξει το ύφος της αθώας περιστεράς και ο Βενιζέλος του μαινόμενου ταύρου», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Για αρκετή ώρα εξελίχθηκε λεκτική κόντρα των κυρίων Βενιζέλου και Τσίπρα.

Αναλυτικότερα ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό απαίτησε να απαντήσει σε μία σειρά από κρίσιμα ερωτήματα:

«- Θα καλύψει αυτούς που κράτησαν το USB 14 μήνες, ψευδόμενοι και κρυπτόμενοι στη Βουλή;

- Θα καλύψει αυτούς πήραν τη λίστα μαζί τους φεύγοντας και δεν ενημέρωσαν ούτε τον αντικαταστάτη τους;

- Θα καλύψει ο κ. Σαμαράς τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο, για 5 μήνες, της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, για το γεγονός ότι δεν έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει αρμοδίως τον τότε πρωθυπουργό για τη ύπαρξη της λίστας;».

Επέρριψε ευθύνες στον κ. Σαμαρά λέγοντάς του ότι «παίρνει πάνω του όλα τα ανομήματα του κ. Βενιζέλου και του προσφέρει πλήρη κάλυψη» και πως ο μόνος λόγος είναι για να μην ερευνηθούν πιθανές ποινικές του ευθύνες, ενώ επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός με τη σιωπή του συγκαλύπτει και συμπεριφέρεται σαν να καταβάλει πολιτικό τόκο προς τον κ. Βενιζέλο.

Για τον κ. Κουβέλη είπε πως συμπεριφέρεται «ως κομπάρσος. Δηλώνει "παρών", συμμετέχοντας εθελούσια σε ένα παιχνίδι αδίστακτων κομματικών σκοπιμοτήτων. Ακόμα και οι πάτρωνές σας της τρόικας εξωτερικού δε δείχνουν και τόσο πρόθυμοι να υποστηρίξουν την απόλυτη ομερτά», συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ιερό άβατο την έρευνα που δεν έκανε ποτέ η κυβέρνηση στους λογαριασμούς και στα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ, ενώ υποστήριξε ότι, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση αυτή, μη και μπει κανείς στο ιερό άβατο, «ρίχνετε στα σκυλιά τον πιο αδύναμο κρίκο».

«Αυτό είναι το ιερό άβατο και οι σκελετοί που κρύβονται στις ντουλάπες και αγωνιάτε τώρα, κύριοι της κυβέρνησης, μη τυχόν και αποκαλυφθούν. Οι σκελετοί μιας ατελείωτης σειράς σκανδάλων της κλεπτοκρατίας που χρεοκόπησε τη χώρα και που όλα έχουν ένα κοινό παρονομαστή: τη συγκάλυψη και την ατιμωρησία», πρόσθεσε.

Όπως παρατήρησε, όλοι όσοι κέρδιζαν τα χρόνια της ανάπτυξης συνεχίζουν να κερδίζουν ακόμα και τώρα, τα χρόνια της καταστροφής, και υποστήριζαν με πάθος το μνημόνιο γιατί ήξεραν ότι αυτή η καταστροφή δε θα τους αγγίξει, αφού τα λεφτά τους τα είχαν προστατευμένα στις ελβετικές τράπεζες.

Συνεχίζοντας, είπε ότι το «αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής» έπρεπε να κρυφτεί και οι πολίτες έπρεπε να πληρώσουν την κρίση που άλλοι δημιούργησαν.

Videos πηγή: real.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News