Ελλάδα

Μισός μήνας χωρίς Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαιδευτικών

Χωρίς Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ) παραμένει η Κρήτη, παρά το γεγονός πως η θητεία των απερχόμενων έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2012.

Οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου Γιώργος Τρούλης και του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης απέστειλαν την παρακάτω επιστολή στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης:

«Μισός μήνας έχει περάσει από την 1η Ιανουαρίου που θα έπρεπε να έχει γίνει η συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κρήτης. Μισός μήνας και ήδη είχαμε προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σε όλους τους νομούς της Κρήτης και δεν υπήρχαν Υπηρεσιακά Συμβούλια για να βγάλουν τα κενά των σχολικών μονάδων και να θέσουν τις προτεραιότητες. Έτσι οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και Ρεθύμνου προχώρησαν σε τοποθέτηση των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που διατέθηκαν στις περιοχές μας δίχως να μας έχουν ενημερώσει για τα κριτήρια και τις προτεραιότητες που τέθηκαν, σε σχέση με τα κενά στα οποία θα έπρεπε να τοποθετηθούν.

Ως αιρετοί καταγγέλλουμε την πρακτική αυτή και σας καλούμε να πράξετε το αυτονόητο, να ολοκληρώσετε άμεσα τη διαδικασία επιλογής των διορισμένων μελών των ΠΥΣΠΕ με αξιοκρατικό και διαφανή τρόπο και να προχωρήσετε σε συγκρότηση όλων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων της Κρήτης. Η δημόσια εκπαίδευση, οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και τα προβλήματα που προκύπτουν δεν μπορούν να περιμένουν».

Σχόλια