default-image

Λ. Παπαδήμος: "Αγνοούσα την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ"

Ελλάδα
Λ. Παπαδήμος: "Αγνοούσα την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ότι δεν είχε ενημερωθεί για την ύπαρξη της "λίστας Λαγκάρντ", είτε αρμοδίως από τον υπουργό του των Οικονομικών - τον Ευάγγελο Βενιζέλο εν προκειμένω - είτε από τη δημοσιότητα που τυχόν θα είχε πάρει το συγκεκριμένο ζήτημα, αναφέρει στο υπόμνημά του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Στο υπόμνημά του, που δεν ξεπερνά τη μία σελίδα, ο κ. Παπαδήμος αφήνει αιχμές κατά του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, απαντά στις αιτιάσεις εναντίον του από τους βουλευτές που προτείνουν την παραπομπή του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ (Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή) και υποστηρίζει με νόημα ότι ουδέποτε ενημερώθηκε «αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης λίστας Λαγκάρντ, ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται με την υπόθεση αυτή», δείχνοντας με τον τρόπο προς την κατεύθυνση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος την περίοδο της πρωθυπουργίας Παπαδήμου ήταν ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος τονίζει ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού, το όλο θέμα δεν είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθαν σε γνώση του πληροφορίες από καμία άλλη πηγή για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Δεν υπήρξαν, επομένως, ενημέρωση, γεγονότα ή άλλες πληροφορίες που να αιτιολογούν, εκ μέρους μου, τη διερεύνηση των ζητημάτων σχετικών με την επονομαζόμενη "λίστα Λαγκάρντ". Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου και η πρόταση των ως άνω βουλευτών (ενν. των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής) δεν ευσταθεί», καταλήγει στο γραπτό υπόμνημά του ο κ. Παπαδήμος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News