default-image

Απεργούν οι γιατροί

Ελλάδα
Απεργούν οι γιατροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε 24ωρη απεργία κατέρχεται σήμερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές των δαπανών υγείας, που οδηγούν «σε υποβάθμιση όλων των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, τους ιατρούς σε οικονομική καχεξία και τους ασφαλισμένους σε εξασθένιση των παροχών τους και αδυναμία πρόσβασης και λήψης στοιχειώδους περίθαλψης», όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

Ο ΠΙΣ εκφράζει την αγωνία του για τα όρια αντοχής του συστήματος υγείας, δημόσιου και ιδιωτικού, κάνοντας λόγο για «κίνδυνο κατάρρευσης».

Σημειώνει ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξάνονται συνεχώς, τα νοσοκομεία αποδιοργανώνονται με την κατάργηση-συγχώνευση νοσοκομείων, τμημάτων και μονάδων και τη μείωση θέσεων του προσωπικού, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ έχουν αποδυναμωθεί, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την ασκούμενη πολιτική και το μικρό και μεσαίο ιδιωτικό ιατρείο κλείνει.

Οι γιατροί διεκδικούν το σεβασμό στο λειτούργημα του ιατρού και στην περίθαλψη του ασφαλισμένου, αναφέρει η ανακοίνωση.

Εκτός από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), στην απεργία συμμετέχει και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Παράλληλα, η ΟΕΝΓΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για τις 31 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News