Ελλάδα

Πραξικοπηματική η απόφαση της κυβέρνησης λέει το ΚΚΕ

Η απόφαση της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας του προεδρείου της Βουλής για την ψηφοφορία με τρεις κάλπες, μια για κάθε πρόταση που έχει υποβληθεί, είναι πραξικοπηματική, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το  ΚΚΕ.

Αναφέρει ότι με την τακτική της αυτή η κυβέρνηση αποκλείει από τους βουλευτές τη δυνατότητα να τοποθετηθούν με την ψήφο τους για κάθε πρόσωπο που ζητείται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση τις συγκεκριμένες κατηγορίες που του αποδίδονται.

"Η μεθόδευση αυτή αποσκοπεί να ελέγξει τυχόν διαρροές και ενέχει τον κίνδυνο τελικά να μην παραπεμφθεί κανένας. Γενικότερα εντάσσεται στη μεθόδευση για κουκούλωμα της υπόθεσης", επισημαίνει.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει "τις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ" και επαναλαμβάνει τη σταθερή του θέση να γίνει η ψηφοφορία με τις τέσσερις κάλπες, ώστε ο κάθε βουλευτής να έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει με βάση τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Το προεδρείο της Βουλής έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του. Το κάθε κόμμα ξεχωριστά οφείλει να μη συμπράξει σε αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση", καταλήγει.

Σχόλια