default-image

Ερώτηση Μιχελογιαννάκη για τις ΜΕΘ

Κρήτη
Ερώτηση Μιχελογιαννάκη για τις ΜΕΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση  προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με τη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Στο κείμενό του αναφέρει:

«Κύριε υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, καθημερινά περίπου 30 ασθενείς συμπολίτες μας αναζητούν απεγνωσμένα ένα κρεβάτι σε εντατική για να σωθεί η ζωή τους. Δυστυχώς όμως, όπως πληροφορούμαστε, σε λίγες ημέρες λήγουν οι συμβάσεις 176 γιατρών και νοσηλευτών και αυτό θα έχεις ως αποτέλεσμα 40 έως 50 κρεβάτια εντατικής να μείνουν χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό.

Πρόκειται για εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ με μονοετείς ή διετείς συμβάσεις, με "μπλοκάκι" και χωρίς περαιτέρω ασφαλιστικές ή οικονομικές αξιώσεις, για να καλύψουν άμεσα ανάγκες σε προσωπικό.

Βέβαια, ακόμη και αν ανανεωθούν αυτές οι συμβάσεις, φαίνεται ότι θα υπάρξει πρόβλημα καταβολής των μισθών των εργαζομένων, καθώς τα κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν "ψαλιδιστεί" και δεν επαρκούν.

Δεδομένου ότι η κατάσταση με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι τραγική, καθώς σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές στο τέλος του 2012 ήταν κλειστές 154 από τις 634 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν συνολικά σε 70 νοσοκομεία, ερωτάσθε, κύριε υπουργέ:  

Ποιος ο προγραμματισμός του υπουργείου Υγείας ώστε να συνεχιστεί ομαλά και απρόσκοπτα η λειτουργία όλων των ενεργών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αλλά και να επαναλειτουργήσουν οι κλειστές ΜΕΘ των νοσοκομείων;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News