default-image

Ντ. Μπακογιάννη: "Θα προτιμούσα πρώτα εξεταστική και μετά προανακριτική"

Ελλάδα
Ντ. Μπακογιάννη: "Θα προτιμούσα πρώτα εξεταστική και μετά προανακριτική"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ εμφανίστηκε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε πως οι πολιτικές ευθύνες για τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι βαρύτατες.

Η κ. Μπακογιάννη ενόψει της αυριανής διαδικασίας στη Βουλή υπογράμμισε: "Δε νομίζω πως υπάρχει κανένας που θα ήθελε να συγκαλύψει τίποτα σήμερα εδώ που βρισκόμαστε. Από την άλλη μεριά ενέργειες οι οποίες γίνονται γρήγορα χωρίς την πλήρη εικόνα κινδυνεύουν να είναι μπούμερανγκ. Εγώ, όχι ότι έχω κανένα ειδικό βάρος, θα προτιμούσα να πήγαινα σε εξεταστική επιτροπή, να εξετάσει τα πάντα και μετά να πάμε σε προανακριτική επιτροπή. Διότι η προανακριτική αναζητά ποινικές ευθύνες. Σήμερα δεν ξέρουμε τι ποινικές ευθύνες υπάρχουν. Υποπτευόμαστε, αλλά δεν ξέρουμε. Μια σε βάθος εξεταστική επιτροπή συν την συνδρομή της δικαιοσύνης θα μπορούσε αξιόπιστα να προχωρήσει σε αυτό".

Η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ εξέφρασε και την έντονη ανησυχία της για τα περιστατικά βίας, υποστηρίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία είναι η συνοχή της κοινωνίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν πρέπει να στοχοποιείται, αυτό όμως που πρέπει να κάνει είναι να αποκηρύξει ο ίδιος τα υπολείμματα ακραίας αριστεριστικής λογικής», σημείωσε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Μ. Γλέζου περί παρακράτους, έκανε λόγο για λογικές τού χθες που δεν έχουν χώρο στη σημερινή πραγματικότητα.

Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε επίσης ότι δε θα πρέπει να φτάσουμε σε ένα «σημείο όπου η μισή Βουλή να κατηγορεί την άλλη μισή», ενώ θα πρέπει να υπάρξει επίσης προσοχή στις λέξεις που χρησιμοποιούνται από τον πολιτικό κόσμο.

«Τρομοκρατία δεν είναι η απόλυση, είναι αναλγησία, αδικία. Τρομοκρατία είναι η "Μαρφίν"», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News