Ελλάδα

Για μπουρδολογία μιλά η ''Δημιουργία, ξανά!''

Η "δημιουργία, ξανά!" καταγγέλλει την Κυβέρνηση για προκλητικό εμπαιγμό των πολιτών σε ένα ζήτημα πρώτης ανάγκης και εθνικής υγείας. Το επίσημο δελτίο Τύπου του ΥΠΕΚΑ της 3.1.2013 "Για την Ατμοσφαιρική Επιβάρυνση από Αιωρούμενα Σωματίδια" αναφέρει ότι αφού "εξετάστηκαν" οι επιπτώσεις της χειμερινής αιθαλομίχλης στις πόλεις της χώρας από όλους τους αρμόδιους φορείς, το Υ.Π.Ε.Κ.Α. α) καταλήγει  ότι δεν υφίσταται ζήτημα λήψης έκτακτων μέτρων (!!!), β) συνοδεύεται με ένα κείμενο ακατάσχετης μπουρδολογίας εκτός θέματος που και μόνο γι' αυτό ο Πρωθυπουργός οφείλει να ζητήσει την παραίτηση των πολιτικών προϊσταμένων.

Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην επιβολή του μέγιστου ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης (330 €/τόνο) στη χώρα μας και εξ' αυτού στην αυτονόητη υποβάθμιση ακόμη περισσότερο της ποιότητας της ατμόσφαιρας και του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών της πολύπαθης χώρας μας. Ο φόρος επιβάλλεται καταφανώς αντισυνταγματικά στους πολίτες επιβαρύνοντάς τους ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή που διαμένουν και εργάζονται.

Η επιβολή και η εμμονή στην διατήρηση του φόρου αυτού αποτελεί (ένα ακόμη) μνημείο ανικανότητας, ανεπάρκειας και πλήρους αδιαφορίας του πολιτικού προσωπικού της κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες και το περιβάλλον. Η εκτόξευση του ΕΦΚ κατά 550% σε σχέση με το 2011 μειώνει κατακόρυφα την δυνατότητα των πολιτών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης και ταυτόχρονα κατακρημνίζει - ως αναμενόμενο και στον πλέον αδαή - τα δημόσια έσοδα από την προμήθεια πετρελαίου. Ο φόρος αυτός επεβλήθη με πρόσχημα την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων. Από όλα τα στοιχεία που δημοσιεύονται ούτε το λαθρεμπόριο διαπιστώνεται να περιορίζεται.

Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν φόρους για  το πελατειακό κράτος που με την ανάλγητη στάση του ΥΠ.ΟΙΚ., του Υ.Π.Ε.Κ.Α. και τις ευλογίες της Τρόικα ζει και βασιλεύει σε βάρος της παραγωγικής οικονομίας. Η οργή και η απελπισία είναι οιωνοί κακών. ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση του μέτρου.

Σχόλια