default-image

Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης "Λέλας Καραγιάννη"

Ελλάδα
Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης "Λέλας Καραγιάννη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης στην κατάληψη του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λέλας Καραγιάννη και Δροσοπούλου, στην Κυψέλη, λεγόμενη και ως "κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη".

Άνδρες των ΕΚΑΜ έσπασαν τις αλυσίδες και δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εισέβαλαν στο κτήριο προχωρώντας σε συλλήψεις, την ώρα που μέσω διαδικτύου αντιεξουσιαστές καλούσαν σε συγκέντρωση στην περιοχή.  

Σημειώνεται ότι το κτίριο στη συμβολή των οδών Λέλας Καραγιάννη και Δροσοπούλου είναι ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του υπουργείου Παιδείας. Το 1988 φοιτητές αποφάσισαν να το καταλάβουν και να το μετατρέψουν σε χώρο αυτοστέγασης, κοινωνικής ζωής και δράσης. Στο παρελθόν υπήρξαν πολλές απόπειρες να σπάσει το άβατο του κτιρίου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν εκκενωθεί η κατάληψη της βίλας "Αμαλίας" και η κατάληψη Σκαραμαγκά στην οδό Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά - σε οίκημα που ζούσε η Μαρία Κάλλας - από τις οποίες συνελήφθησαν συνολικά 100 άτομα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News