default-image

Συνάντηση της ΚΕΔΕ με το ΣΔΟΕ

Ελλάδα
Συνάντηση της ΚΕΔΕ με το ΣΔΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το γενικό διευθυντή του ΣΔΟΕ, κ. Στασινόπουλο, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με διευρυμένη διαπαραταξιακή  σύνθεση και επίκεντρο το θέμα των ελέγχων και των διαρροών για αιρετούς πρώτου και δεύτερου βαθμού με βάση ανώνυμες καταγγελίες.

Η ΚΕΔΕ τάχθηκε υπέρ του ελέγχου, της νομιμότητας και της διαφάνειας, ζήτησε όμως την επίσπευση των διαδικασιών και κυρίως επίσημες ανακοινώσεις από το ΣΔΟΕ, ώστε να μην εκτοξεύεται «λάσπη στον ανεμιστήρα» κατά προσώπων και υπολήψεων που υπηρετούν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ ανέφερε ότι το 80% των καταγγελιών που φτάνουν στο ΣΔΟΕ είναι ανώνυμες, συμφώνησε ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να επισπευστούν και ανακοίνωσε και την έκδοση σχετικής γραπτής δήλωσης του ΣΔΟΕ, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με το σάλο που έχει προκληθεί με την ανακίνηση του θέματος των ελέγχων για αιρετούς με βάση ανώνυμες καταγγελίες.

Αύριο σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής-Αιγαίου θα παρουσιάσει την πολιτική του υπουργείου για τα κορυφαία λιμάνια της χώρας και τις συγχωνεύσεις οργανισμών, χωρίζοντάς τα σε 4 άξονες: Πειραιά, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.

Την εισήγηση  της ΚΕΔΕ, που διαφωνεί κάθετα με τις προτάσεις του υπουργείου, θα κάνει ο αντιπρόεδρός της και δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News