default-image

Μήνυσε τους τροϊκανούς ο Τέρενς Κουίκ

Ελλάδα
Μήνυσε τους τροϊκανούς ο Τέρενς Κουίκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ κατέθεσε σήμερα Τρίτη 15/1/2013, στις 11:30 το πρωί, μήνυση εναντίον των τριών αξιωματούχων της τρόικας Πολ Τόμσεν, Δανού υπηκόου, στελέχους του ΔΝΤ, Ματίας Μορς, Γερμανού υπηκόου, στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και Κλάους Μαζούχ, Αυστριακού υπηκόου, στελέχους της Ε.Κ.Τ., όλοι μέλη της τρόικας, η οποία ανέλαβε από το Μάιο του 2010 να επιβάλει στην Ελλάδα «τα πιο σκληρά, τα πιο ανάλγητα και τα πιο απάνθρωπα αντιλαϊκά μέτρα».

Η μήνυση κατατέθηκε ενώπιον του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνη Ρουπακιώτη με κοινοποίηση στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες η μήνυση θα αποσταλεί στον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Το βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνόδευε ο επιστημονικός του σύμβουλος, δικηγόρος και πολιτευτής Α' Αθήνας Ευάγγελος Παπαγεωργίου, ο οποίος συνέταξε και τη μηνυτήρια αναφορά.

Βγαίνοντας από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα έγινε πράξη η δέσμευσή μου από το Βήμα της Βουλής. Δηλαδή να καταθέσω μήνυση εναντίον του Πολ Τόμσεν και της μισητής του παρέας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πιο συγκεκριμένα για εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού και της ίδιας της Ελλάδας.

Τα μέτρα που επέβαλαν με μεθόδους ψυχρού εκτελεστή οδήγησαν σε αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών, σε ιλιγγιώδεις αριθμούς ανέργων, σε κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, σε διάλυση οικογενειών και σε βαθιά οικονομική ύφεση της χώρας.

Ως βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων δηλώνω ότι ο Πολ Τόμσεν είναι persona non grata όπως και οι άλλοι δύο χαρτογιακάδες της τρόικας.

Οι δεσμεύσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι δεσμεύσεις χωρίς μεταστροφές. Ό,τι υπόσχονται το εννοούν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News