Ελλάδα

Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων ο Γ. Διώτης

Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων θα εμφανιστεί σήμερα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Διώτης θα παραδώσει υπόμνημα και για τρίτο αδίκημα για την υπόθεση, αυτό της νόθευσης εγγράφου.Εντωμεταξύ, εξηγήσεις διά υπομνήματος έδωσε χθες και ο Ιωάννης Καπελέρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καπελέρης εμμένει σε όσα έχει ισχυριστεί από την πρώτη φορά που προσήλθε στο γραφείο των εισαγγελέων.Ο κ. Καπελέρης υποστηρίζει ότι δεν πήρε ποτέ στα χέρια του τη λίστα, ενώ τονίζει ότι οποιοδήποτε αδίκημα σε σχέση με αυτό το υλικό δεν τον αφορά και ότι ο τότε υπουργός τού παρέδωσε μία εκτυπωμένη σελίδα υπολογιστή η οποία δεν μπορούσε να πρωτοκολληθεί ή να αποτελέσει βάση ενδελεχούς ελέγχου και την οποία επέστρεψε στον κ. Παπακωνσταντίνου.


Επίσης, επισημαίνει ότι ουδέποτε του δόθηκε εντολή για πλήρη έλεγχο, ο οποίος, ούτως ή άλλως, δε θα μπορούσε να γίνει χωρίς τα πλήρη στοιχεία της λίστας, και υπογραμμίζει ότι, αν λάμβανε σχετική εντολή ο ίδιος, θα ζητούσε η εντολή αυτή να διαβιβαστεί εγγράφως μαζί με όλο το υλικό.

Σχόλια