Ελλάδα

Διαγωνίστηκαν οι 32 από τους 35 μαθητές

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση των ετήσιων διαγωνισμών Μαθηματικών για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ). Στο νομό Λασιθίου ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στο 2ο Λύκειο Ιεράπετρας και συμμετείχαν σ' αυτόν οι 32 μαθητές από τους 35, που είχαν διακριθεί στην πρώτη φάση του διαγωνισμού με την επωνυμία «Ο Θαλής».

Ο διαγωνισμός έγινε όπως είχε προγραμματισθεί (9-12 π.μ.) και κατά τρόπο άψογο. Τα γραπτά συγκεντρώθηκαν με ευθύνη του  Παραρτήματός μας και πρόκειται να αποσταλούν για διόρθωση στην κεντρική επιτροπή εξετάσεων της ΕΜΕ, στην Αθήνα, η οποία ευθύνεται και για την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Τα αποτελέσματα αναμένονται προς το τέλος του πρώτου δεκαήμερου του Φεβρουαρίου. Οι επιτυχόντες στον «Ευκλείδη» θα κληθούν να λάβουν μέρος στην Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών "O Αρχιμήδης", η οποία θα πραγματοποιηθεί, για όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013. Από την τρίτη, και τελευταία, φάση θα επιλεγούν  οι μαθητές οι οποίοι θα αποτελέσουν τις εθνικές ομάδες για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις προσεχείς διεθνείς διοργανώσεις Μαθηματικών (Βαλκανική Ολυμπιάδα, Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα).

Σχόλια