default-image

Καταδίκασαν το χτύπημα στα γραφεία της Ν.Δ. τα κόμματα

Ελλάδα
Καταδίκασαν το χτύπημα στα γραφεία της Ν.Δ. τα κόμματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγη ώρα μετά από την επίθεση με καλάσνικοφ τα ξημερώματα της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το γεγονός.

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μανόλης Κεφαλογιάννης τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τη δημοκρατία, τη Νέα Δημοκρατία, τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό έργο, και πρόσθεσε ότι «ο πολιτικός κόσμος της χώρας δεν τρομοκρατείται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κενό».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ γίνεται λόγος για «εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου που δείχνουν ότι υπάρχουν κύκλοι που παίζουν αδίστακτα με τη βία και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής Πολιτείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:  

«Η επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας με εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου δείχνει ότι υπάρχουν κύκλοι που παίζουν αδίστακτα με τη βία και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής Πολιτείας.

Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια, όμως σημειώνει ότι η καταδίκη δεν αρκεί. Όπως δεν αρκεί να κάνει η Αστυνομία τη δουλειά της για την προστασία των πολιτών και των θεσμών. Η καταδίκη της βίας και η αντίδραση στα φαινόμενα αυτά πρέπει γίνει με μια φωνή από την ελληνική κοινωνία.

Η συνεννόηση απέναντι στη βία είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων που σέβονται τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Κανείς δε δικαιούται να χρησιμοποιήσει τα φαινόμενα βίας για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση και οι ανεύθυνες και ανιστόρητες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη δείχνουν πόσο αδιέξοδα και επικίνδυνα είναι τα μισόλογα και οι αμφιθυμίες.

Αυτό που οφείλουμε όλοι είναι να καταδικάσουμε ανοιχτά και υπεύθυνα κάθε μορφή βίας και μέσα από τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών να προστατεύσουμε την εθνική και κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια και τα δικαιώματα των πολιτών, το δημοκρατικό κεκτημένο της χώρας. Μόνο έτσι η πατρίδα μας θα βγει δυνατή από την κρίση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και όσα υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέας Παπαδόπουλος: «Είναι θετικό ότι δεν έχουμε θύματα μια και μιλάμε καθαρά για μια τρομοκρατική ενέργεια. Από τη δική μας πλευρά να πούμε ότι είναι απερίφραστη η καταδίκη μας, χωρίς μισόλογα, χωρίς αστερίσκους. Ήρθε η ώρα συνολικά το πολιτικό σύστημα, αλλά και όλος ο προοδευτικός δημοκρατικός κόσμος να υψώσει ένα τείχος απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα βίας τα οποία όπως θα έχετε δει και εσείς τις τελευταίες ημέρες γενικεύονται», είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

«Για επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων και τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας οι οποίες είναι απόλυτα καταδικαστέες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» έκανε λόγο από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ καταδίκασε την επίθεση με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ., ενώ και η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε την επίθεση στην πρωινή εκπομπή του Μega: «Αυτό που έχει σημασία πέρα από το αυτονόητο να τα καταδικάσει κανείς - αυτονόητο είναι αυτό - είναι ότι κάποιο σκοπό υπηρετούν αυτά. Δηλαδή δε νομίζω ότι είναι έκφραση μιας δυσαρέσκειας ή διάθεση να τιμωρήσω κάποιον. Υπηρετούν έναν σκοπό. Θα ήξερα να σας πω ποιο σκοπό αν μπορούσα να σας πω από πού ξεκινάνε κι αν είναι ένα κέντρο. Το σημερινό είναι έτσι λίγο πιο επαγγελματικό, αν καταλαβαίνω καλά, δείχνει μια κλιμάκωση οπωσδήποτε. Τι εξυπηρετεί, τι να σας πω... Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να ξέρω. Έχει πολιτική διάσταση όχι με την έννοια ότι στρέφεται σε πολιτικούς ή σε κόμματα ή στον πρωθυπουργό. Έχει πολιτική διάσταση από το στόχο. Και καμιά φορά ξέρετε και ο στόχος μπορεί να μη "φωτογραφίζει" ακριβώς και το σκοπό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News