default-image

Επιφυλάξεις με τις αλλαγές στα διπλώματα (ηχητικό)

Ελλάδα
Επιφυλάξεις με τις αλλαγές στα διπλώματα (ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλαγές από τις 19 Ιανουαρίου στην έκδοση και ισχύ πάσης φύσεως διπλωμάτων οδήγησης. Οι εξετάσεις των διπλωμάτων γίνονται ακριβότερες και αυστηρότερες, αλλάζουν οι κατηγορίες και μειώνεται ο χρόνος ισχύος του διπλώματος.

Επιφυλακτικός για τη χρησιμότητα των αλλαγών στην οδική ασφάλεια ο πρώην πρόεδρος των εκπαιδευτικών Λευτέρης Μιχελάκης.

Επιφυλακτικός και για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων δωροδοκίας εκπαιδευτών με στόχο τη χορήγηση διπλωμάτων.

Βάσει των αλλαγών, μεταξύ άλλων, αυξάνονται τα υποχρεωτικά μαθήματα πρακτικής οδήγησης και από 20 γίνονται 25, όπως και τα μαθήματα θεωρίας, ενώ οι οδηγοί υποχρεούνται να ανανεώνουν το δίπλωμά τους κάθε 15 έτη.

Για τα επαγγελματικά εξακολουθεί να ισχύει η ανανέωσή τους ανά 5ετία, ενώ μετά τη συμπλήρωση των 65 χρόνων η ανανέωση της άδειας οδήγησης θα γίνεται ανά τριετία για όλους.

Όσον αφορά τις παλιές άδειες, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο, αυτές για δίκυκλα και ερασιτεχνικά διπλώματα, καθώς και όσες εκδοθούν από εξετάσεις που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου θα συνεχίσουν να ισχύουν, είτε μέχρι ο κάτοχός τους να συμπληρώσει την ηλικία των 65 είτε μέχρι το 2033.

Επίσης οι κάτοχοι μηχανών έως τα 50 κυβικά θα αποκτούν πλέον τα διπλώματά τους μέσω των σχολών και όχι από την Αστυνομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News