default-image

Πανελλαδική 24ωρη απεργία τραπεζοϋπαλλήλων την Τετάρτη

Ελλάδα
Πανελλαδική 24ωρη απεργία τραπεζοϋπαλλήλων την Τετάρτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, μετά τις εξελίξεις που αφορούν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις τράπεζες. Συγκέντρωση όλων των τραπεζοϋπαλλήλων, θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί έξω από το κεντρικό κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην οδό Πανεπιστημίου και στη συνέχεια πορεία προς την Τράπεζα της Ελλάδος.  

Όπως τονίζει η ΟΤΟΕ θα συνεχίσει τις πιέσεις σε όλες τις κατευθύνσεις, με κεντρικό αίτημα να υπάρξει δέσμευση για τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Παράλληλα, θεωρεί ότι η κρισιμότητα των στιγμών και η θέση, στην οποία βρίσκονται ήδη οι εργαζόμενοι του Τ.Τ., «επιβάλλουν αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις και να διασφαλιστεί η απασχόληση και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Η Ομοσπονδία, τέλος, επισημαίνει ότι «ο αγώνας θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί σε κλαδικό επίπεδο, αν προκύψουν εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων όχι μόνο με απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις τράπεζες, αλλά και με άλλες δυναμικές αγωνιστικές μορφές και παρεμβάσεις, που θα καθορισθούν σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News