Ελλάδα

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Α. Μανιτάκη και Φ. Κουβέλη

Μετά τη σημερινή συνάντηση που διεξήχθη σε άριστο κλίμα του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη στήριξη του κόμματός του στις μεταρρυθμίσεις που συντελούνται για την εξυγίανση των υπηρεσιών και της λειτουργίας του κράτους, ενώ ο κ. Μανιτάκης δήλωσε ότι στα τέλη Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκθέσεις αξιολόγησης των δομών των υπουργείων.

Η συνάντηση έγινε σε μία σημαντική φάση για τη δράση του υπουργείου, μόλις λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις νομικών προσώπων του δημοσίου και τη σύσταση γενικής γραμματείας, για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, καθώς και την έκδοση της απόφασης για την κινητικότητα στο δημόσιο.

Ο κ. Μανιτάκης αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κουβέλη, τόνισε ότι «αν όλοι καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ανακατανομή του προσωπικού στη δημόσια διοίκηση, εάν όλοι οι φορείς συνεργήσουν, αν οι δημόσιοι υπάλληλοι συναισθανθούν αυτή τη στιγμή την ευθύνη που έχουν απέναντι στη χώρα και συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι το έργο που επιτελούν, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με το σχέδιο της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων».

Ο κ. Κουβέλης από την πλευρά του δήλωσε ότι «το έργο που επιτελείται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι εξαιρετικά σημαντικό και πως η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τη διοικητική μεταρρύθμιση» τόνισε ότι «είναι αναγκαίο, για να εξασφαλιστεί ο εξορθολογισμός της δημόσιας διοίκησης, μιας δημόσιας διοίκησης όπως την διεκδικούμε, ενταγμένη στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, συνδεδεμένη αναμφισβήτητα με την αποτελεσματικότητα του κράτους, να προχωρήσουν οι αξιολογήσεις δομών και ικανοτήτων, όπως και οι προωθούμενες συγχωνεύσεις που υπηρετούν τον εξορθολογισμό και την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης προς όφελος του ελληνικού λαού».

«Θα ακολουθήσουν άλλες οκτώ εκθέσεις αξιολόγησης δομών υπουργείων», δήλωσε ο κ. Μανιτάκης, «οι οποίες θα εγκριθούν, σήμερα από την ομάδα στήριξης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης. Στα τέλη Ιανουαρίου, θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκθέσεις αξιολόγησης των δομών των Υπουργείων. Με τη στήριξη του πρωθυπουργού και των κομμάτων της συγκυβέρνησης είμαστε αποφασμένοι να προχωρήσουμε αταλάντευτα στην ριζική αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης και του κράτους γιατί αυτό είναι μια ανάγκη της κοινωνίας, η οποία μας το ζητάει επιτακτικά».

Σχόλια