Ελλάδα

Στην αντεπίθεση για τη λίστα ο Ευ. Βενιζέλος

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, μιλώντας για πολιτική σκευωρία εις βάρος του, υπό την καθοδήγηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανάλογα με τη λογοτεχνική ροπή κάθε στελέχους της αντιπολίτευσης κατηγορούμαι ότι κράτησα στο συρτάρι μου, στο σεντούκι μου ή στο μαξιλάρι μου τη λίστα και την απέκρυψα από την αρμόδια Υπηρεσία που την είχε και την αναπαρήγαγε και τη μοίραζε ως μαρουλόφυλλα, με την αγαστή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ», παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος. «Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να χοροπηδούν ενθουσιασμένοι δίπλα στον κ. Βαξεβάνη ο οποίος πήρε από κάποια πηγή τον αντίτυπό του και έφθασε ακόμα και να συμβουλεύει τον εισαγγελέα για το τι πρέπει να κάνει», σχολίασε με αφορμή όσα υποστήριξε ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc και τον κάλεσε να πει από ποιόν πήρε το υλικό που δημοσίευσε.

«Θα περίμενα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της ελάσσονος αντιοπολίτευσης να έχουν αποσύρει την πρότασή τους για το πρόσωπό μου», συνέχισε στον ίδιο τόνο ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στα νέα δεδομένα που προέκυψαν για την υπόθεση, τα οποία όπως είπε, κάνουν ακόμα και τον πιο κακόπιστο να καταλάβει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πολιτική σκευωρία.

Οφείλω στον τόπο, την παράταξη και τον εαυτό μου να πω ότι δεν ανέχομαι αυτή την επίθεση που καθοδηγήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορώ να αποσιωπήσω το γεγονός ότι μια νέα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση για 600 δήθεν επιπλέον ονόματα που σβήστηκαν από τη λίστα, ανέφερε μεταξύ άλλων στην κριτική του για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αμεση ήταν απάντηση του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στα όσα ανέφερε για το πρόσωπό του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Αλήθεια δεν θυμάστε;» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter, ενώ σε άρθρο του σημειώνει ότι το USB που παραδόθηκε από τον κ. Βενιζέλο στο γραφείο Πρωθυπουργού, «ενδεχομένως να μην έχει πληροφορίες για το ιστορικό της λίστας, αν αυτό έχει αντιγραφεί από άλλο USB με στόχο την αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων για την αλλοίωση». Αυτό κατά τον εκδότη, σημαίνει ότι μοναδικό αξιόπιστο τεκμήριο ενδέχεται να είναι το ηλεκτρονικό στικάκι που έχει ο ίδιος στην κατοχή του. «Αν λοιπόν αυτό παραδοθεί στη Δικαιοσύνη», υποστηρίζει, «αποκαλύπτονται όλα τα στοιχεία για την αρχική εγγραφή από το CD».

Σύμφωνα με τον κ. Βαξεβάνη, βάσει εργαστηριακής εξέτασης, το USB που έχει στην κατοχή του και έχει δημοσιεύσει, φέρει ημερομηνία δημιουργίας 4 και 5 Αυγούστου του 2010 και όχι τον Ιούλιο του 2011, όπως διέρρευσε από δικαστικές πηγές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια