Ελλάδα

Συνάντηση Σαμαρά με κ. Isturiz παρουσία Μ. Κεφαλογιάννη

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Antonio Lopez Isturiz, παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής  της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Μετά το πέρας της συνάντησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Μ. Κεφαλογιάννης: Η χώρα κερδίζει μέρα με τη μέρα την αξιοπιστία της. Είναι πολύ σημαντικό ότι ένας συγκεκριμένος πολιτικός, ο Γενικός Γραμματέας του PPE βρίσκεται σήμερα στην Ελλάδα. Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, συζητήσανε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν όχι μόνο στις ευρωεκλογές αλλά και τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Ευρώπης και κυρίως οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Είναι η ανεργία, η ανάπτυξη. Και σε αυτή την κατεύθυνση συντονίζουμε τις προσπάθειες μας, για να λάβουμε κοινές δράσεις τόσο σε επίπεδο Βρυξελλών όσο και σε επίπεδο χωρών της Ευρώπης. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά και η τιμή που τον έχουμε σήμερα εδώ και τον καλωσορίζουμε στην Ελλάδα.

Antonio Lopez Isturiz (ανεπίσημη μετάφραση): Σήμερα, είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είναι ένας καλός φίλος, καθώς ήμασταν και οι δύο μέλη του Ευρωκοινοβουλίου. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι πιστεύω -και όχι μόνο εγώ- σήμερα ένας από τους λίγους πολιτικούς της Ευρώπης και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε ό,τι κάνει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Έρχομαι να τον ενημερώσω για την αυριανή συνάντηση που θα έχουμε στη Λεμεσό, στην Κύπρο. Η κ. Α. Μέρκελ και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες θα είναι εκεί. Η παρουσία του κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Προέδρου της Κομισιόν, και του κ. Αντώνη Σαμαρά είναι σημαντική σε όλες αυτές τις συναντήσεις, γιατί η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη έχει αλλάξει πολύ. Βλέπω πολύ θετικά σχόλια, όχι μόνο από τη χώρα μου την Ισπανία, αλλά και επίσης από τις Βρυξέλλες και από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε σχέση με τις αλλαγές που γίνονται στην Ελλάδα.

Θεωρώ ότι οι θυσίες που έχει κάνει ο Ελληνικός λαός, οι αλλαγές που γίνονται έχουν γίνει πλήρως αντιληπτές και έχουν θετικό αποτέλεσμα, όχι μόνο στους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, αλλά και στις Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτά είναι πολύ καλά νέα για εμάς και συζητάμε με τον Γραμματέα κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και τη Νέα Δημοκρατία για το μέλλον.

Έχουμε τις Ευρωεκλογές και θέλουμε -και αυτή είναι επιθυμία του ευρωπαϊκού κόσμου- να προεδρεύσει η Κεντροδεξιά, στην περίπτωσή μας θα δώσουμε τη μάχη μας για όλες τις ευρωπαϊκές ιδέες, σε όλους τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Ανησυχούμε για το ότι μερικά κόμματα σε μερικές χώρες λειτουργούν αντιευρωπαϊκά και αυτός δεν είναι τρόπος να πράττουν.

Πιστεύω ότι η κυβέρνηση, η Ελλάδα και η Ελληνική κοινωνία μας έχουν αποδείξει ότι η θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη ωφελεί όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, και στην Ισπανία, την πατρίδα μου που επίσης αντιμετωπίζει δυσκολίες και που τώρα έχουν πάρει θετική τροπή. Μαζί θα στηρίξουμε το Ευρώ και το Ευρώ θα επιβιώσει της κρίσης και θα γίνουμε ανταγωνιστικοί στο κοντινό μέλλον ενάντια σε όλες τις προκλήσεις των αγορών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστώ πολύ.

Σχόλια