Ελλάδα

"Προσβολή η απουσία Στουρνάρα"

Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, προκάλεσε η απουσία του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, με θέμα το Φορολογικό Νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Αποτελεί προσβολή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και της δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής, η απουσία του Υπουργού Οικονομικών (και μάλιστα διορισμένου Υπουργού), στις πρώτες δυόμισι ώρες της κρίσιμης συζήτησης, ενός σημαντικότατου, κορυφαίου Νομοσχεδίου, όπως το Φορολογικό.

Ο κ. Στουρνάρας, δεν καταδέχθηκε να ακούσει ούτε καν τις ομιλίες των Εισηγητών των επτά κομμάτων, ως όφειλε. Δεν ήλθε να ακούσει τις επίσημες θέσεις των κομμάτων.

Είχε αφήσει εδώ τον Υφυπουργό του Γιώργο Μαυραγάνη, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε μόνιμο σάκο του μποξ.  Και θα εξηγήσω τις εννοώ, όταν αργότερα σήμερα θα πάρω τον λόγο ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.

Κύριοι Συνάδελφοι,

Το Φορολογικό, δεν είναι ένα οποιοδήποτε Νομοσχέδιο. Όφειλαν να ειναι εδώ και οι τρεις πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου Οικονομικών. Και ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής του Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός.

Επρεπε να ειναι παρών και ο νέος Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο άνθρωπος ο οποίος επί της ουσίας καπελώνει από σήμερα τον κ. Μαυραγάνη. Ο άνθρωπος που επί των ημερών του κλάπηκε από το σύστημα TAXIS άγνωστος αριθμός, δεκάδες χιλιάδες, προσωπικών φορολογικών στοιχείων πολιτών, χωρίς καμία συνέπεια. Χωρίς ούτε μία παραίτηση».    

Σχόλια