Ελλάδα

DNA του 29χρονου συλληφθέντα στα όπλα στην Πολυτεχνειούπολη

Γενετικό υλικό του 29χρονου που συνελήφθη χθες στην Κορινθία για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία σε όπλα που βρέθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Τα όπλα είναι: 

ένα (1) πυροβόλο περίστροφο χρώματος ασημί με μαύρη πλαστική χειρολαβή - μοντέλου KING KOBRA - διαμετρήματος 357 MAGNUM, της εταιρείας COLT,


ένα (1) πυροβόλο περίστροφο με μαύρη πλαστική χειρολαβή της εταιρείας SMITH & WESSON, διαμετρήματος 357 MAGNUM,


ένα (1) πυροβόλο πιστόλι, χρώματος μαύρου με καφέ πιστολοειδή λαβή της εταιρείας CREVNA ZASTAVA, διαμετρήματος 9 m.m. και δύο άδειες γεμιστήρες των 15 θέσεων,


ένα (1) πυροβόλο πιστόλι, της εταιρείας SMITH & WESSON SPRINGFIELD 9mm, με δύο άδειες γεμιστήρες των 16 θέσεων και


ένα (1) αυτόματο υποπολυβόλο MICRO UZI 9mm, χρώματος μαύρου, με δύο άδειες γεμιστήρες.

Όλα τα όπλα ήταν τοποθετημένα μέσα σε διαφανή πλαστική σακκούλα και τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο.
Επίσης, σε αυτό υπήρχαν (284) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα όπλα στα οποία ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του 29χρονου, βρέθηκαν την 18η Νοεμβρίου 2011, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, κατόπιν καταγγελίας και υπόδειξης ιδιώτη, παρουσία εισαγγελέα, στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Βρέθηκαν μέσα σε μεταλλικό κουτί, το οποίο ήταν θαμμένο σε αυτοσχέδιο λάκκο που βρισκόταν σε υπερυψωμένο χωμάτινο λοφίσκο, ανάμεσα σε συστοιχία δένδρων και θάμνων. Συγκεκριμένα, σε απόσταση 150 μέτρων νοτιοδυτικά από την, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, πύλη εισόδου του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και σε απόσταση 10 μέτρων από την εξωτερική περίφραξή του επί της ίδιας οδού.

Επίσης, από το πρωί γίνεται έρευνα σε χωριό του νομού Καρδίτσας, που ο συγκεκριμένος επισκεπτόταν και παρέμενε για μικρά χρονικά διαστήματα.

Σχόλια