default-image

Ενώνουν δυνάμεις για την παράκαμψη Μοιρών

Κρήτη
Ενώνουν δυνάμεις για την παράκαμψη Μοιρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις διαδικασίες ώστε να προχωρήσει το σημαντικό έργο της παράκαμψης Μοιρών του Δήμου Φαιστού, που πρόκειται να δώσει ανάσα στο νότο του νομού Ηρακλείου, προωθούν από κοινού ο βουλευτής Ν.Δ. Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Οι δύο βουλευτές είχαν συνάντηση εργασίας προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει άμεσα η χρηματοδότηση του έργου, μέσα στο 2013. Τόσο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, όσο και ο Μάξιμος Σενετάκης, έχουν προχωρήσει αρκετά τις συγκεκριμένες διαδικασίες, θεωρώντας πως η ανάπτυξη του νότου, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη συνολική ανάπτυξη του νομού Ηρακλείου.

Οι διαδικασίες μετρούν περισσότερους από δύο μήνες προεργασίας, αφού ήδη έχει κατατεθεί από τον Μάξιμο Σενετάκη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, πλήρες Υπόμνημα για τη χρησιμότητα του έργου, για την ωριμότητα και τον προϋπολογισμό του, για τους τρόπους χρηματοδότησης και υλοποίησης, καθώς και το σχέδιο οριζοντιογραφίας του έργου.

Συναντήσεις είχε επιπρόσθετα για το συγκεκριμένο θέμα ο βουλευτής Ν.Δ. Μάξιμος Σενετάκης, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με το Γενικό Γραμματέα Ανάπτυξης, αλλά και αρμόδιους φορείς στις Διευθύνσεις Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Τομεακών Προγραμμάτων.

Ο Μάξιμος Σενετάκης σε συνεργασία με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη ασκούν κάθε μορφή πίεσης ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα να καθοριστούν οι διαδικασίες και ο τρόπος που θα μπορέσει να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο μέσα στο 2013 και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Στο επόμενο στάδιο των παρεμβάσεων τους μάλιστα, πρόκειται να θέσουν το ζήτημα στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την προώθηση του τόσο σημαντικού έργου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News