default-image

Νέα διαρροή προσωπικών δεδομένων

Ελλάδα
Νέα διαρροή προσωπικών δεδομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου 150 εκατ. Στοιχεία Ελλήνων πολιτών φαίνεται πως έχουν δημοσιευτεί. Σύμφωνα με στοιχεία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Οικονομικής Αστυνομίας.

Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε το βράδυ της Δευτέρας τρεις υπευθύνους εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων με έδρα στην Αργυρούπολη και στην Δάφνη, όπου εργάζονται συνολικά 38 υπάλληλοι, με την κατηγορία ότι είχαν αποκτήσει παρανόμως και εμπορεύονταν εκατομμύρια απόρρητα στοιχεία που φέρεται να έχουν διαρρεύσει από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εσωτερικών.

Στη διάθεση της εταιρείας φαίνεται ότι βρίσκονταν φορολογικές δηλώσεις, χρέη πολιτών, στοιχεία του Τειρεσία, στοιχεία για Ι.Χ. και ακίνητα, οφειλούμενες δόσεις προς τις εφορίες και στοιχεία συναλλαγών με το Δημόσιο. Η εταιρεία με έδρα στη Δάφνη, πουλούσε τα στοιχεία του κάθε πολίτη σε δεκάδες άλλες εταιρείες έναντι εκατοντάδων ευρώ για τον κάθε ένα.

Όπως προκύπτει από τις αρχικές πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη της εταιρείας επιχειρηματικών συμβούλων, ως συνέχεια στην έρευνα που είχε πραγματοποιήσει, προ δύο μηνών, όταν είχαν ανακαλυφθεί στην κατοχή 36χρονου άνδρα τα φορολογικά στοιχεία 9.000.000 πολιτών.

Πηγή: koutipandoras.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News