Μιχάλης Βαμιεδάκης: Μήνυμα νίκης για την 26η Μαΐου

Περιφερειακές
Μιχάλης Βαμιεδάκης: Μήνυμα νίκης για την 26η Μαΐου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία του Σταύρου Αρναουτάκη η εντυπωσιακή προεκλογική συγκέντρωση του Μιχάλη Βαμιεδάκη

Μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο Σταύρος Αρναουτάκης και ο Μιχάλης Βαμιεδάκης έστειλαν μήνυμα νίκης ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου. Εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τον κόσμο που έδωσε τον παλμό, έχοντας κατακλύσει τη μεγάλη αίθουσα του “Ατλαντίς”, είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν για μια ακόμη φορά αυτό που αποτελεί κοινή διαπίστωση: Ότι η νίκη στις εκλογές της 26ης Μαΐου είναι δεδομένη και θα είναι μεγαλειώδης.

Στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Κρήτη, η Ζωή μας” έδωσε το πολιτικό του στίγμα.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο οποίος, αφού εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τη νίκη των εκλογών, έπλεξε το εγκώμιο του εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού και υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Μιχάλη Βαμιεδάκη. Τον άνθρωπο με τον οποίο έχει συνεργαστεί άψογα για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, με τα έργα και τα επίσημα στοιχεία να “μιλούν” από μόνα τους.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ήθος και την καθαρότητα τού κ. Βαμιεδάκη, εστιάζοντας φυσικά και στα επιτεύγματα στον τουρισμό, που έχουν φέρει στην Κρήτη πολλές πρωτιές διεθνώς, έχοντας κατατάξει το νησί στους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως.

Είναι, όπως είπε, από τους ανθρώπους που άοκνα εργάζονται για να γίνει η Κρήτη όπως την ονειρεύονται όλοι, καταλήγοντας πως είναι τιμή για τον συνδυασμό η παρουσία τού κ. Βαμιεδάκη στο ψηφοδέλτιο.

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο κ. Βαμιεδάκης, ο οποίος έγινε αποδέκτης χειροκροτημάτων από το πλήθος που είχε κατακλύσει την αίθουσα του ξενοδοχείου “Ατλαντίς”. Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος μίλησε για την Κρήτη του μέλλοντος και έκανε εκτενή αναφορά στα όσα έχουν επιτευχθεί στα πέντε χρόνια που ολοκληρώνονται, αλλά και σε όλα όσα έχουν δρομολογηθεί στο μέλλον.

Ο κ. Βαμιεδάκης στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που έχουν έρθει στον τουρισμό εν μέσω οικονομικής κρίσης και την ευκαιρία που υπάρχει μέσα από τη διασύνδεσή του με τον πρωτογενή τομέα στην επίτευξη του στόχου της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν, προκειμένου η Κρήτη να επωφεληθεί αναπτυξιακά και οικονομικά. Και φυσικά αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη του κ. Αρναουτάκη στο πρόσωπό του.

«Σε τρεις ανασχηματισμούς που έγιναν στην Περιφέρεια Κρήτης, παρέμεινα στη θέση του εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού, κάτι που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του Σταύρου Αρναουτάκη στο πρόσωπό μου», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Βαμιεδάκης, εμπλέκεται στα κοινά μεταξύ άλλων γιατί:

- Έχει τρία παιδιά και δε θέλει να ακολουθήσουν τον δρόμο των 500.000 νέων που έχουν φύγει ήδη στο εξωτερικό.

- Αγαπά τον τόπο του και θέλει να τον δει εκεί που του αξίζει. - Γνωρίζει καλά τον τουρισμό, μπορώντας να βοηθήσει, κατανοώντας παράλληλα τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου.

- Δε θέλει να βλέπει άλλο το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα προϊόντα να πωλούνται σε τιμές εξευτελιστικές.

«Με ενέπνευσε ο Σταύρος Αρναουτάκης, που έχει δείξει πώς μπορεί να πρωτοπορεί η Κρήτη, πώς να είναι η Αυτοδιοίκηση αποτελεσματική και ακομμάτιστη, να παλεύει για τα προβλήματα του Κρητικού και να δίνει υπεραξία στον τόπο. Με τον Σταύρο Αρναουτάκη έχουμε πετύχει πολλά. Αποτέλεσμα της συνεργασίας ήταν η στήριξη του ιδιωτικού τομέα, η επίτευξη στόχων για την ισόρροπη ανάπτυξη, την αειφόρο ανάπτυξη, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και τη διασύνδεσή του με τον Πολιτισμό, τον αγροτικό τομέα και φυσικά τις θέσεις εργασίας. Αυτό έγινε μέσα από την αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών κονδυλιών, και την επίτευξη συνεργασιών, με την επιτυχημένη προσπάθεια να επιβεβαιώνεται μέσα από την κατάκτηση 25 διεθνών βραβείων και από επαίνους της αντιπολίτευσης», επισήμανε ο κ. Βαμιεδάκης και συνέχισε λέγοντας: «Ταυτόχρονα παρείχαμε ουσιαστική υποστήριξη σε επιχειρήσεις και έχουμε ήδη προχωρήσει στα επόμενα βήματα: στην περαιτέρω ανάπτυξη της υπαίθρου, στην πιστοποίηση υπηρεσιών (μονοπάτια και ιατρικός τουρισμός), στη διοργάνωση αθλητικών δράσεων, στη δημιουργία του Film Office, στην ανάπτυξη των καταδυτικών πάρκων και του οινοτουρισμού, στη χρηματοδότηση μελετών και τελικά στην επιμήκυνση της περιόδου, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε».

Και συνέχισε αναφέροντας τα παρακάτω εντυπωσιακά νούμερα που έχει πετύχει ο τουρισμός στην Κρήτη: Στα 3 δισ. ευρώ ανέρχονται οι τουριστικές εισπράξεις, με τον τουρισμό να συμβάλλει κατά 47% στο ΑΕΠ της Περιφέρειας, 38.000 είναι οι θέσεις εργασίας (+24% από το 2014), 748.000 είναι οι επισκέπτες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (+151% από το 2014), ενώ υπάρχουν πλέον 238.000 τουριστικές κλίνες (+8% από το 2014).

Παράλληλα, ο ίδιος στάθηκε στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, αλλά και στις υποδομές που είτε υλοποιούνται, είτε είναι σε τροχιά υλοποίησης, λέγοντας πως οποιαδήποτε απόφαση γι’ αυτά τα ζητήματα πρέπει πάντα να λαμβάνεται με γνώμονα το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών και της Κρήτης γενικότερα, με στόχο την ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη του τόπου.

«Ανάπτυξη κόντρα στα εμπόδια»

Ο κ. Βαμιεδάκης κατέληξε λέγοντας ότι για την Κρήτη «αποτελεί μονόδρομο η προσαρμογή στις συνθήκες και η ανάπτυξη κόντρα στα εμπόδια. Η επόμενη μέρα στην Περιφέρεια Κρήτης φέρνει μαζί της μια σειρά από θετικές εξελίξεις που έχουν να κάνουν: με τη διάθεση 2,9 εκατ. ευρώ για την προβολή του νησιού, με την υλοποίηση στόχων που έχουν να κάνουν με την τουριστική εκπαίδευση, την προσβασιμότητα, τη νεανική επιχειρηματικότητα και το περιβάλλον, τις πολιτιστικές διαδρομές και τα μονοπάτια, την αναβάθμιση των Info Points, την ανάπτυξη του τουρισμού πόλεως, την αξιοποίηση του ενδιαφέροντος για τα σκάφη αναψυχής και τις ιαματικές πηγές, αλλά και την παροχή κινήτρων για την προώθηση των τυποποιημένων προϊόντων».

Κοινή διαπίστωση είναι ότι ο κ. Βαμιεδάκης όχι μόνο έχει αποδείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις προκλήσεις, αλλά έχει την εμπειρία και τη γνώση για να συμβάλλει ώστε το όραμα των Κρητικών για το νησί να γίνει πράξη.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, η πρώην βουλευτής κ. Μαρία Σκραφνάκη, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης και πολλοί εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και παραγωγικών τάξεων, ενώ όλοι οι συγκεντρωμένοι έσφιξαν το χέρι του Μιχάλη Βαμιεδάκη με την ευχή και διαβεβαίωση της επιτυχίας του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News