Ο Γ. Αλεξάκης για τις καινοτόμες πρακτικές και υπηρεσίες του τουρισμούς την Κρήτη

Περιφερειακές
Ο Γ. Αλεξάκης για τις καινοτόμες πρακτικές και υπηρεσίες του τουρισμούς την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με καινοτόμες πρακτικές και υπηρεσίες ο τουρισμός μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω στη Κρήτη και στο Δήμο Χερσονήσου τόνισε ο Γιώργος Αλεξάκης μιλώντας απόψε σε εκδήλωση στα Μάλια

Την Ημέρα της Ευρώπης επέλεξε ο Γιώργος Αλεξάκης για να ανοίξει ένα διάλογο με τους πολίτες στα Μάλια.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα της περιοχής αναφέρθηκε στην αμφίδρομη σχέση μεταξύ Κρήτης και Ευρώπης, απαριθμώντας όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους η Κρήτη πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία στα ευρωπαϊκά όργανα.

Παρουσία του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη, των Αντιδημάρχων Ευθύμη Μουντράκη, Μανόλη Κουλούρα, του π. Πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νικηφόρου Λαμπρινού, εκπροσώπων φορέων και παραγωγικών τάξεων του Δήμου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα Γιώργος Αλεξάκης, πέραν των οικονομικών ωφελειών που προκύπτουν από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, αναφέρθηκε και σε θέματα ασφάλειας και σταθερότητας, στην τεχνογνωσία, τις εμπειρίες και τη σύγχρονη ατζέντα που η Περιφέρεια Κρήτης έχει διδαχτεί και εξακολουθεί να διδάσκεται από την Ευρώπη και τον κόσμο.

Κάνοντας μία ιστορική αναδρομή, ο Γ. Αλεξάκης αναφέρθηκε στα εγκεκριμένα ευρωπαϊκά, ανταγωνιστικά προγράμματα που υλοποιούνται στην Κρήτη, τονίζοντας ότι η πορεία είναι ανοδική, με την Περιφέρεια να έχει φτάσει να υλοποιεί 31 προγράμματα.

Ο εκ νέου υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, με το συνδυασμό «Κρήτη η Ζωή μας» του Σταύρου Αρναουτάκη αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την τοπική κοινωνία, αλλά και τις επιχειρήσεις που καινοτομούν, ενώ υπογράμμισε το διαρκή αγώνα για εξασφάλιση επιπλέον κονδυλίων αλλά και πολύτιμης γνώσης.

Εστιάζοντας στην περιοχή των Μαλίων και της Σταλίδας, ο κ. Αλεξάκης αναφέρθηκε στη Μαρίνα των Μαλίων ως μια νέα προοπτική ανάπτυξης και «ξεδίπλωσε» το όραμα για την περαιτέρω ανάπτυξη προς την κατεύθυνση του Τουρισμού, υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές και υπηρεσίες που θα δώσουν ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και θα συμβάλλουν στην προσπάθεια για εδραίωση της περιοχής στη λίστα των παγκόσμιων τουριστικών προορισμών.

Στο πλαίσιο αυτό προέταξε και την ανάγκη περαιτέρω ανάδειξης του πολιτιστικού «προϊόντος» της περιοχής με επίκεντρο το Μινωικό Ανάκτορο των Μαλίων.

Ο Γιώργος Αλεξάκης αναφέρθηκε και στην καινοτομία της Περιφέρειας Κρήτης, με την ίδρυση του Γραφείου στις Βρυξέλλες, το οποίο αποτελεί βάση και αφετηρία εξωστρέφειας για ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, δήμου, φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες.

Η Περιφέρεια Κρήτης, ωστόσο, έχει «βγει» κι εκτός των συνόρων της Ευρώπης, έχοντας αναπτύξει μία αμφίδρομη σχέση με επαρχίες της Κίνας. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί έξι συναντήσεις συνεργασίες, με την έμφαση να δίνεται στον Τουρισμό, στις Εξαγωγές τοπικών προϊόντων, στην Καινοτομία και την Τεχνολογία.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γιάννης Μαστοράκης ευχαριστώντας τον κ. Αλεξάκη για την πραγματοποίηση της ενημερωτικής εκδήλωσης, ανέφερε ότι, ήταν μια εξειδικευμένη παρουσίαση από τον κ. Αλεξάκη με έμφαση στα Ευρωπαϊκά προγράμματα και στον τουρισμό, ενώ παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη λειτουργία του γραφείου της Περιφέρειας Κρήτης στις Βρυξέλλες που κατατοπίζει στοχευμένα φορείς, και παραγωγικές τάξεις για τα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά «εργαλεία» και προγράμματα που «τρέχουν» ή πρόκειται να βγουν στον «αέρα». 

«Είμαστε τυχεροί που στην Κρήτη έχουμε έναν Περιφερειάρχη που έχει αγκαλιάσει όλο το νησί και μοιράζει την πίτα ισότιμα» είπε ο Δήμαρχος Χερσονήσου ενώ για τον Γιώργο Αλεξάκη ανέφερε: «σου λέει τα πράγματα με το όνομα τους και σου φέρνει το αποτέλεσμα που θέλεις. Είμαστε τυχεροί που παραμένουν τέτοιοι άνθρωποι στα δημόσια πράγματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News