Η Κρήτη είναι αναγνωρίσιμη και υπολογίσιμη στο εξωτερικό

Περιφερειακές
Η Κρήτη είναι αναγνωρίσιμη και υπολογίσιμη στο εξωτερικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βάσκο Κορντέιρο: Καλή επιτυχία Σταύρο και Γιώργο!

Όχι μόνο ως ένα αναγνωρίσιμο "brand name" αλλά και ως μια υπολογίσιμη και εξωστρεφής περιφέρεια, "πορεύεται" η Κρήτη στην Ευρώπη και τον κόσμο. Κι αυτό επιβεβαιώνεται ... και έξωθεν!

Σε μήνυμά του, ο Περιφερειάρχης των Πορτογαλικών Νήσων Αζορών στον Ατλαντικό και Πρόεδρος της Διάσκεψης των Παραθαλάσσιων και Παρακτίων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), Βάσκο Κορντέιρο αναφέρεται στη γνωριμία και τη συνεργασία που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια τόσο με το Σταύρο Αρναουτάκη όσο και με το Γιώργο Αλεξάκη.

Αναφερόμενος στον Γ.Αλεξάκη κάνει λόγο για έναν ισχυρό συνήγορο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιφέρειες της Ευρώπης και προσθέτει την υπεράσπιση, εκ μέρους του, ζητημάτων όπως οι μεταφορές, τα θαλάσσια θέματα, η ανάπτυξη και η οικονομία, τα ευρωπαϊκά ταμεία, ο ρόλος των νέων.

"Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο (ο Γιώργος Αλεξάκης) έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος της Διάσκεψης για τις Παραθαλάσσιες, Νησιωτικές και Περιφερειακές Περιφέρειες της Ευρώπης, ενός οργανισμού που εκπροσωπεί 160 Περιφέρειες και αντιπροσωπεύει σχεδόν 200 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη" - αναφέρει ο Βάσκο Κορντέιρο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μαζί με το Σταύρο Αρναουτάκη "θα συνεχίσουν να αποτελούν δυνατούς συνηγόρους των ιδιαιτεροτήτων της Κρήτης και των υπόλοιπων ελληνικών περιφερειών στην Ευρώπη".

Μεγάλη βαρύτητα δίνει πάντως ο περιφερειάρχης Αζορών, στο ότι ο Γιώργος Αλεξάκης είναι "αληθινός υπερασπιστής του Ευρωπαϊκού Σχεδιασμού", κάτι που είναι μείζον καθώς το επόμενο έτος, η Ευρώπη πρόκειται να πάρει σημαντικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν το άμεσο μέλλον αλλά και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της.

"Εύχομαι στο Γιώργο και στο Σταύρο επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές κι ελπίζω να συνεχίσω να υπολογίζω στη δράση τους και την υποστήριξή τους, υπέρ μιας πραγματικής Ευρώπης των Περιφερειών στο εγγύς μέλλον" - κλείνει το μήνυμά του ο κ.Κορντέιρο.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News