Η Λένα Ηγουμενάκη στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη

Περιφερειακές
Η Λένα Ηγουμενάκη στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη η πρόεδρος του φεστιβάλ Κρητικής διατροφής Λένα Ηγουμενάκη

Την υποψηφιότητα της Λένας Ηγουμενάκη, προέδρου του φεστιβάλ Κρητικής διατροφής για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η Ελένη-Λένα Ηγουμενάκη, γεννημένη στο Ηράκλειο με καταγωγή από τους Αποστόλους Πεδιάδας έχει συμμετοχή και δράση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι αλλά και στην ανάδειξη και προώθηση της παραδοσιακής Κρητικής κουζίνας-διατροφής και των πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων.

Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε φιλανθρωπικές δράσεις, είναι μέλος του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Ηρακλείου και επίσης ασχολείται με την οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση στην Σταλίδα.

Η κ. Ηγουμενάκη, μητέρα δυο παιδιών, σε δήλωσή της ευχαριστεί θερμά τον κ. Αρναουτάκη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της, τονίζοντας, «συντάσσω τις δυνάμεις μου στον συνδυασμό του Περιφερειάρχη μας Σταύρου Αρναουτάκη για την περεταίρω ενίσχυση του πλούσιου έργου της Περιφέρειας στις υποδομές, στην κοινωνία, στον Πολιτισμό, στην ανάδειξη και προώθηση της κρητικής διατροφής και των εκλεκτών προϊόντων μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Ποια είναι η Ελένη Ηγουμενάκη

Η Ελένη (Λένα) Ηγουμενάκη, γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, γονείς της είναι ο Κωστής Ηγουμενάκης, συνταξιούχος ΑΤΕ και η Μαρίκα Ηγουμενάκη. Κατάγεται από τους Απόστολους Πεδιάδος, όπου έζησε και τα πρώτα χρόνια της ζωής της .Σπούδασε Αισθητική – Κοσμετολογία στην Αθήνα και επέστρεψε στο Ηράκλειο, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως σήμερα.

 Με αγάπη για τα κοινά του τόπου, διετέλεσε πρόεδρος στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού της, τους Απόστολους Πεδιάδος, από το 2011 έως το 2017 και σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επίσης διετέλεσε πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής στην Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων. Αγαπώντας τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του τόπου μας, ηγήθηκε από τη θέση της προέδρου του Πολιτιστικού συλλόγου Αποστολιανών και δημιούργησε το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, που από το 2018 απέκτησε νομική μορφή ως σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Βασικός σκοπός του συλλόγου ΦΕ.Κ.Κ. από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα είναι η προβολή της  Κρήτης, των τοπικών προϊόντων και του κρητικού γαστρονομικού μας πολιτισμού.

Με άξονα αυτόν τον γαστρονομικό πολιτισμό και δημιουργώντας ισχυρή τοπική ταυτότητα αναδεικνύει και τουριστικά την Κρήτη. Η Ελένη (Λένα) Ηγουμενάκη, επιμελήθηκε την έκδοση του Οδηγού Μαγειρικής του συλλόγου ΦΕ.Κ.Κ. και τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου διατέθηκαν εξ ολοκλήρου στην κλινική Αιματολογίας - Ογκολογίας Παίδων και στην Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την παρασκευή καλλυντικών από φυσικά υλικά και έχει διδάξει αφιλοκερδώς την τεχνική με τις συνταγές των γιαγιάδων μας σε πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών και σε τοπικούς φορείς σε ολόκληρη την Κρήτη.

Παράλληλα ασχολείται και σε οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση στη Σταλίδα. Ασχολείται με την ιστιοπλοΐα και είναι μέλος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου. Έχει δύο γιους, τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη, που είναι Μηχανολόγος ΤΕ και τον Μάνο Παπαδάκη, που είναι φοιτητής στο τέταρτο έτος, στη σχολή Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News