Περιφερειακές εκλογές '19

Η Ειρήνη Χουδετσανάκη - Γιακουμάκη υποψήφια με τον Σταύρο Αρναουτάκη

Η δημοτική σύμβουλος, λίγο πριν τις περιφερειακές εκλογές, ζητά ψήφο εμπιστοσύνης

Την απόφασή της να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια με τον Σταύρο Αρναουτάκη ανακοινώνει η γεωπόνος Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη.

Πρόκειται για τη δημοτική σύμβουλο του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων και πρώην Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης /Απασχόλησης Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Με ένα κείμενο που υπογράφει, ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες που θα μεταβούν το Μάιο στις κάλπες.

Όπως γράφει η ίδια:

«Φίλες και Φίλοι,

Γεννήθηκα στην Καλλονή Ηρακλείου.

Είμαι παντρεμένη με τον πλοίαρχο των Μινωικών Γραμμών Μανώλη Γιακουμάκη κι έχουμε δύο παιδιά, την Κωνσταντίνα - Φοιτήτρια Κτηνιατρικής και τον Κωνσταντίνο - Μαθητή Λυκείου. Αποφοίτησα από το Γυμνάσιο Μελεσών και το 2ο Λύκειο Ηρακλείου. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Φυτικής Πραγωγής της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου.

Είναι σε εξέλιξη η Μεταπτυχιακή μου εκπαίδευση στην “Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονία” στο Τ. Ε. Ι . Ηρακλείου με θέμα της διπλωματικής μου εργασίας : “Η εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων σε ελαιουργεία της Κρήτης και η βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιόλαδου”.

Συμμετείχα σε σεμινάρια και εξειδικεύτηκα σε ευαίσθητους τομείς όπως:

- Διαχείριση αποβλήτων και απορριμμάτων του νομού Ηρακλείου,

- Ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος,

- Επικοινωνία με τον πολίτη,

- Ανάπτυξη και προώθηση συστημάτων αειφόρου γεωργίας.

Επαγγελματικές δραστηριότητες 1983 έως 1993: Μετά το πέρας των σπουδών μου εργάστηκα για μια δεκαετία υπεύθυνη στην οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής φυτωρίων ελιάς. 1993 έως 2006: Εργάστηκα στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Ηρακλείου, σε προγράμματα που αφορούσαν στην αναμπέλωση της σουλτανίνας, την αναδιάρθρωση των οινάμπελων, τη στρεμματική ενίσχυση και τις μεταβιβάσεις. 2006 έως σήμερα: Εργάζομαι στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ηρακλείου, Διεύθυνση Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Κρήτης του ΥΠΑΑΤ.

Αυτοδιοικητικές – Κοινωνικές δραστηριότητες:

- Είμαι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων για δύο συνεχόμενες περιόδους, 2010 - 2014 και 2014 - 2019.

- Διετέλεσα Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης - Απασχόλησης από το 2012 έως το 2014 και είμαι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μέχρι και σήμερα.

Ως Αντιδήμαρχος ήμουν υπεύθυνη για:

- την Αγροτική Ανάπτυξη,

- τη συνεργασία και υποστήριξη Συνεταιρισμών, Συλλόγων και Σωματείων του Δήμου,

- την εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής,

- την προώθηση της Επιχειρηματικότητας,

- την καθημερινότητα των Αρχανών,

- τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων,

- την εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων Έρευνας και Τεχνολογίας, για την ανάπτυξη της περιοχής (μελέτη καταγραφής των εδαφοκλιματικών δεδομένων του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων,

- τη μελέτη για ανάπτυξη του Αγροδιατροφικού Τομέα. Επίσης, είχα την ευθύνη για τα προγράμματα προώθησης Τοπικών Υπηρεσιών και Προϊόντων (υπαίθρια Κυριακάτικη αγορά του Δήμου).

Από τον Ιανουάριο του 2016 έως και σήμερα, είμαι αποσπασμένη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ως συνεργάτης του και σύμβουλος σε θέματα που αφορούν τον Αγροδιατροφικό Τομέα της Περιφέρεια Κρήτης.

Φίλες και Φίλοι, η πολύχρονη εμπειρία μου στην Αυτοδιοίκηση, η συμμετοχή μου στα όργανα πρώτης γραμμής, η βαθιά ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τον Αγροδιατροφικό Τομέα και οι επιτυχείς μελέτες και προτάσεις που εισηγήθηκα και υλοποιήθηκαν σε όλα τα επίπεδα, σε συνδυασμό με τις γνώσεις και τη στάση μου στην ενεργή επαγγελματική μου δραστηριότητα, αποτελούν απόδειξη και εγγύηση για τη στήριξη που θα προσφέρω, μέσω των νέων μου καθηκόντων, για το μέλλον των συμπολιτών μας και το καλό του τόπου μας.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η επιλογή μου ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στο συνδυασμό “Κρήτη, η ζωή μας”, του σημερινού Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη. Είναι ένας επιτυχημένος, σύγχρονος δημόσιος λειτουργός, με βαθύ αίσθημα ευθύνης και αγάπη για τον τόπο του, είναι ο άνθρωπος που χρειάζεται η Κρήτη και σηματοδοτεί το μέλλον και την ανταγωνιστική ανάπτυξή της… είναι ακριβώς αυτός ο Περιφερειάρχης που χρειάζεται ο Κρητικός λαός… το έργο του και η προσφορά του αναγνωρίζεται και επικροτείται!

Φίλες και Φίλοι, στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 ζητώ την ψήφο εμπιστοσύνης σας, είμαι ο δικός σας άνθρωπος που συμμερίζεται πλήρως τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς σας για τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας και παλεύω για τα συμφέροντάς σας.

Θα είμαι δίπλα σας για να διεκδικήσουμε και να δώσουμε όλοι μαζί, με συνεργασία και κοινή προσπάθεια, λύσεις στα προβλήματα της περιφέρειάς μας.

Σας ευχαριστώ,

Με εκτίμηση

Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη …πάντα δίπλα σας!».

Σχόλια