default-image

Περιοδεία Συντυχάκη στον ΑΗΣ Ξυλοκαμάρας

Περιφερειακές
Περιοδεία Συντυχάκη στον ΑΗΣ Ξυλοκαμάρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνοδεύονταν από τον υποψήφιο δήμαρχο Χανίων Νίκο Βουρλάκη και κλιμάκιο του ΚΚΕ

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της τοπικής ενότητας Χανίων του ΚΚΕ, χτες Δευτέρα 1 Απριλίου, στον υποσταθμό της ΔΕΗ (ΑΗΣ) στην Ξυλοκαμάρα, καθώς και στο παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης στην Χαλέπα.

Επικεφαλής ο Μανώλης Συντυχάκης, Βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Μαζί και ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Βουρλάκης.

• Στον υποσταθμό της ΔΕΗ έγινε συζήτηση με το προσωπικό και αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον χώρο εργασίας.

Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι ανέδειξαν μια σειρά ζητήματα όπως η αυξημένη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η ρύπανση του περιβάλλοντος και οι ενεργειακοί σχεδιασμοί στην περιοχή. Υπογράμμισαν ότι η αιτία αυτών των προβλημάτων είναι η πολιτική της ΕΕ, για την «απελευθέρωση» της ενέργειας και την ιδιωτικοποίησή της από την παραγωγή έως την κατανάλωση. Τόνισαν τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική που θέλει την ενέργεια εμπόρευμα πανάκριβο για το λαό. Ανέδειξαν ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί του κεφαλαίου στην περιοχή δεν συμβαδίζουν με τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα.

Απηύθυναν κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, στις Ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

• Στο ΤΕΙ έγινε παρέμβαση σε αμφιθέατρα από τον Μανώλη Συντυχάκη για την αναδιάρθρωση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Τόνισε πως επιχειρείται από την κυβέρνηση η καλλιέργεια αυταπατών στους σπουδαστές του ΤΕΙ για δήθεν αναβάθμιση των σπουδών τους, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν και σπουδαστές που βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο καθώς υπάρχουν Τμήματα που προτείνεται να κλείσουν.

Οι αλλαγές αυτές αποτελούν πολιτική προσαρμογής του χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης στις παραγγελίες και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, αυτούς έρχεται να εξυπηρετήσει η δημιουργία των νέων Σχολών, τα διετή προγράμματα κατάρτισης. Θα τους παρέχουν τσάμπα εργατικό δυναμικό μέσω πρακτικής άσκησης και μαθητείας και τσάμπα έρευνα.

Στη συνέχεια έγινε συνάντηση και με διδακτικό προσωπικό του ΤΕΙ.

Οι υποψήφιοι κάλεσαν φοιτητές, εργαζόμενους και καθηγητές του ΤΕΙ να οργανώσουν την πάλη τους, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ που διαχρονικά παλεύει για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν προς όφελος των κοινωνικών αναγκών και όχι του κεφαλαίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News