Ευρωεκλογές 2019

Ευρωεκλογές 2019: Ψήφισαν και οι Έλληνες της Μεγάλης Βρετανίας

Τα ψηφοδέλτια μεταφέρθηκαν στην Αθήνα & η καταμέτρηση θα γίνει από το Εφετείο

Στη σημερινή μέρα, από την απόφαση που θα πάρουν χιλιάδες Έλληνες, κρίνεται και το μέλλον της Ευρώπης εκτός από το μέλλον της Αυτοδιοίκησης.

Εκτός από τα εκλογικά κέντρα εντός συνόρων, στην εκλογική «μάχη» ρίχτηκαν και οι Έλληνες ψηφοφόροι της Μεγάλης Βρετανίας και μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, φέτος καταγράφηκε αύξηση της προσέλευσης.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και πραγματοποιήθηκε στα δύο εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν στο προξενικό τμήμα της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο.

Από τους 1.404 εγγεγραμμένους, ψήφισαν οι 1.002, ενώ αντίστοιχα στις ευρωεκλογές του 2014 οι εγγεγραμμένοι ήταν 629 και είχαν ψηφίσει οι 471. Οι Έλληνες που έδειξαν ενδιαφέρον να εγγραφούν και να ψηφίσουν φέτος, προήλθαν από όλη τη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου του Εδιμβούργου και της Γλασκώβης.

Η ελληνική πρεσβεία του Λονδίνου δέχθηκε με πρωτόκολλο παραλαβής - όπως προβλέπει σχετικά η εγκύκλιος - ψηφοδέλτια από 24 κόμματα, ενώ την διαδικασία επέβλεψε ένας επόπτης και δύο δικαστικοί αντιπρόσωποι, που ορίστηκαν από την Ελλάδα, καθώς και μέλη της εφορευτικής επιτροπής που αναδείχθηκαν με δημόσια κλήρωση από τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. Τα δύο εκλογικά τμήματα επισκέφτηκαν εκπρόσωποι από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ.

Τα ψηφοδέλτια μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, όπου η διαλογή και καταμέτρησή τους θα γίνει από το Εφετείο, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στην Ελλάδα.

Σχόλια