Ευρωεκλογές: Η εφαρμογή που σας… λέει τι να ψηφίσετε

Ευρωεκλογές
Ευρωεκλογές: Η εφαρμογή που σας… λέει τι να ψηφίσετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Euandi δίνει τη λύση στους αναποφάσιστους

Δημιουργία μιας ομάδας 122 ειδικών και πολιτικών επιστημόνων, το euandi2019 δίνει τη λύση στους αναποφάσιστους των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που δημιούργησε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας (IUE) σε συνδυασμό με το πανεπιστήμιο της Λουκέρνης στην Ελβετία και δίνει την ευκαιρία στους Ευρωπαίους να απαντήσουν κατά πόσο συμφωνούν ή διαφωνούν σε 22 κυρίαρχα ζητήματα πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού περιεχομένου.

Από τις απαντήσεις που θα δώσουν η εφαρμογή θα υπολογίσει με ποιο κόμμα της χώρας τους (και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών) ταυτίζονται περισσότερο αλλά και να διαπιστώσουν ποιες είναι οι απόψεις των υπολοίπων κομμάτων πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από μια ομάδα 122 ειδικών και πολιτικών επιστημόνων από όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι τονίζουν πως το εργαλείο αυτό είναι "πολιτικά ουδέτερο".

Το euandi2019 διατίθεται σε 20 γλώσσες και σε όλες τις χώρες - μέλη της Ένωσης, εξυπηρετώντας έτσι τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων ψηφοφόρων που εξακολουθούν να μην έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.

Δείτε την:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News