Ευρωεκλογές 2019

Στο Ηράκλειο οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ.

16 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο βρέθηκαν 16 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ευρωεκλογές 2019: Για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο «Φουγάρο» σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, το απόγευμα της Δευτέρας.

Γνωστά στελέχη πλαισίωσαν την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε» του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αναλυτικά οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κύρτσος, Κώστας Δέρβος, Μιχάλης Αγγελόπουλος, Γιώργος Αμυράς, Λευτέρης Βαρουξής, Καλυψώ Γούλα, Δημήτρης Καιρίδης, Γιώργος Κρεμλής, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Αλέξανδρος Μαλλιάς, Μιχάλης Μασουράκης, Δημήτρης Μελάς, Κλεοπάτρα (Κλαίρη) Σαραντάκου-Βογιατζάκου, Πέγκυ Σταθακοπούλου και Άκης Τσελέντης.

 

 

Λ. Αυγενάκης: «Η κάλπη της 26ης Μαΐου θα είναι η μόνο η αρχή»

«Η ΝΔ δεν είναι μόνο  η Παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη. Είναι η παράταξη που διαχρονικά στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Είναι και η Παράταξη που πριν από τέσσερα χρόνια κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης στην εκδήλωση «Ευρωεκλογές 2019: Για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε, απόψε, με τη συμμετοχή 16 υποψήφιων Ευρωβουλετών της Νέας Δημοκρατίας, στο Ηράκλειο.

«Τώρα ανοίγεται μπροστά μας ένας νέος δρόμος, με νέες προκλήσεις. Σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Σε μια Ευρώπη η οποία απειλείται από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού», τόνισε ο κ. Αυγενάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Το εγχείρημα της Ευρώπης πέτυχε, διότι βασίστηκε στις δυνάμεις που πίστεψαν στα θαυμαστά που μπορούν να πετύχουν ενωμένοι οι λαοί. Και αυτές οι αξίες πρέπει να είναι η βάση που θα προχωρήσει η Ένωση στο μέλλον», ανέφερε.

Όπως είπε: «Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί κεντρικό πυλώνα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα είναι νικητής και στις επόμενες εκλογές καθώς και πρωταγωνιστής στις εξελίξεις της Ευρώπης. Και την επόμενη ημέρα θα είμαστε με τους νικητές, με τον Μάνφρεντ Βέμπερ τον επόμενο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

«Έχουμε 42 εξαιρετικούς υποψηφίους, 16 από τους οποίους έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε σήμερα στο Ηράκλειο. Ανθρώπους που ο καθένας τους έχει μια ξεχωριστή διαδρομή. Μια προσωπική ιστορία προκοπής. Είναι όλοι τους, άνθρωποι με ποιότητα, όπως είπε και εχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Γιατί αυτό ξεχωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τα υπόλοιπα κόμματα», τόνισε. 

«Η κάλπη της 26ης Μαΐου θα είναι η μόνο η αρχή, και θα την σηματοδοτήσει μια μεγάλη νίκη! Μια νίκη των δυνάμεων της δημιουργίας και της προόδου», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης.

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησαν της παρακάτω δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, η κ. Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου επεσήμανε: «Στις Ευρωεκλογές δίνουμε μαζί  μια μεγάλη μάχη. Για την Ελλάδα που είναι η πατρίδα μας. Για την Ευρώπη που είναι το σπίτι μας. Αγωνιζόμαστε δυνατά για την Ελλάδα, μαχητικά για τους Έλληνες».

Ο κ. Γεώργιος Κύρτσος υπογράμμισε: «Πέντε βασικοί στόχοι: α) Βελτίωση του δημοσιονομικού πλαισίου με μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων, β) Προώθηση τραπεζικής ένωσης, βελτίωση μεταχείρισης δανειοληπτών, γ) Σύνδεση ευρωπαϊκών πολιτικών με περιφερειακή ανάπτυξη και καθημερινότητα του πολίτη, δ) Οργάνωση ευρωπαϊκής δεύτερης ευκαιρίας για τα θύματα της κρίσης και ε) Υπερήφανη Ελλάδα σε ενωμένη Ευρώπη».

Ο κ. Κωνσταντίνος Δέρβος τόνισε: «Νιώθω την υποχρέωση να ακουστεί η φωνή της γενιάς μου στη διαμόρφωση του αύριο της πατρίδας μας. Για μια Ευρώπη πιο πρακτική, πιο πολιτική και περισσότερο αποτελεσματική στην καθημερινότητα μας».

Ο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος ανέφερε: «Γιατί αγωνίστηκα για την ευρωπαϊκή ιδέα από τα χρόνια της ένταξης. Γιατί γνωρίζω καλά τα ευρωπαϊκά θέματα και ως αυτοδιοικητικός και τις τοπικές κοινωνίες και γιατί πιστεύω πως η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα».

Ο κ. Γιώργος Αμυράς υπογράμμισε: «Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί εκφράζει τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Είμαι αποφασισμένος να παλέψω ώστε η χώρα μας να αποκτήσει ξανά τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που εγγυάται τον Ευρωπαϊκό μας δρόμο!».

Ο κ. Λευτέρης Βαρουξής είπε: «Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα, που δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία αυτής της υπέροχης χώρας».

Η κ. Καλυψώ Γούλα δήλωσε: «Συμμετέχω στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ γιατί πιστεύω στον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της και διότι με την εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση θεωρώ ότι μπορώ να συμβάλω στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας μέσω του ευρωκοινοβουλίου».

Ο κ. Δημήτρης Καιρίδης διευκρίνισε: «Συμμετέχω σε αυτή τη μάχη γιατί υπερασπίζομαι ότι πρέπει να χτίσουμε μια νέα αξιόπιστη Ελλάδα, ισότιμη στην Ευρώπη και να διεκδικήσουμε μια Ευρώπη ισχυρή, που προστατεύει τους αδύναμους και επενδύει στη σύγκλισή μας με τον πλούσιο βορρά».

Ο κ. Γιώργος – Σταύρος Κρεμλής ανέφερε: «Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη ενισχύει τη δυνατότητα  προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων. Γι’ αυτό, με εφόδια τη γνώση, την πείρα και τη δικτύωση από τη μακρά διαδρομή μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του αυριανού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και συμμετέχω στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.».  

Ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος επεσήμανε: «Είμαι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του Μαΐου γιατί θέλω και μπορώ να δώσω μάχες για μια Ευρώπη ανοικτή, προσβάσιμη για όλους! Μια Ευρώπη με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και συνεργασία!».

Ο κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς τόνισε: «Διπλωμάτης, 11 Κυβερνήσεις, 15 Υπουργοί Εξωτερικών. Προώθηση  Εθνικών Συμφερόντων σε Ουάσιγκτον, Τίρανα, Σκόπια, ΟΗΕ, Στρασβούργο. Γνώση, πείρα, αποτελεσματικότητα πολιτικών/διπλωματικών αγώνων. Τώρα στο Ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Σύνεση, Συνεννόηση, Συναίνεση».

Ο κ. Μιχάλης Μασουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για μια Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της, νοιώθει σιγουριά και αγκαλιάζει το μέλλον, σε μια Ευρώπη που δουλεύει για όλους, προστατεύει τα σύνορα μας και αποφασίζει μαζί με τους πολίτες».

Ο κ. Δημήτρης Μελάς έδωσε έμφαση: «Πιστεύω βαθιά πως η εμπειρία και η τεχνογνωσία μου στον Αγροδιατροφικό Τομέα μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στη διαμόρφωση μιας ισχυρής εθνικής θέσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Η κ. Κλεοπάτρα Σαραντάκου Βογιατζάκη ανέφερε: «Το στοίχημα των Ευρωεκλογών, είναι μεγάλο και ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί πιστεύω στην ανανέωση με νέα πρόσωπα και ενεργούς πολίτες. Το να αναδειχθούν τα προβλήματα της χώρας μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πρέπει να συμμετέχουμε και να έχουμε λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Ευρωκοινοβούλιο. Θεωρώ ότι η ΕΕ μπορεί να προσφέρει προοπτική αν θυμηθεί τον θεμέλιο λίθο, πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε, δηλαδή την αλληλεγγύη».

Η κ. Πέγκυ Σταθακοπούλου επεσήμανε: «Πιστεύω σε μια δομημένη, πλούσια, ανατρεπτική και ανοιχτή ευρωπαϊκή κοινωνία. Το κόμμα της ΝΔ προσβλέπει σε μια Ελλάδα που βρίσκεται πολύ κοντά  σ’ αυτό που ονειρεύομαι. Με δυνατή παρουσία και εμπεριστατωμένο λόγο στην Ευρώπη της επόμενης δεκαετίας».

Ο κ. Άκης Τσελέντης δήλωσε: «Συμβάλλω με τις δυνάμεις μου στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά ισχυρή φωνή και ισότιμη θέση στην Ευρώπη. Το κοινό μας όραμα για ασφαλή σχολεία, για μοντέρνα πολιτική προστασία με ενέπνευσε να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική. Θα εργαστώ με τη Νέα Δημοκρατία, ώστε η χώρα μας να πρωταγωνιστήσει ξανά στην έρευνα, την καινοτομία, στη τεχνολογία και στον πολιτισμό. Έτσι οι νέοι μας θα ξαναχτίσουν τα όνειρά  τους στον τόπο μας».

Ποιοι είναι

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

Οικονομολόγος-Νομικός, η κα. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου με σπουδές σε Ευρώπη και Αμερική, και εξειδίκευση στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και στο διεθνές τραπεζικό δίκαιο έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως δικηγόρος στην Νέα Υόρκη. Το 2012 ήταν η πρώτη γυναίκα που εξελέγη βουλευτής ΝΔ στα Ιωάννινα. Έχει σημαντική και πολυετή εμπειρία στα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, και έχει διατελέσει και Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας στους τομείς αυτούς, ενώ το 2015 εξελέγη βουλευτής Β. Αθηνών, από όπου υπηρετεί τα κοινά έκτοτε.

 

Γιώργος Κύρτσος

Ο Γιώργος Κύρτσος έχει διαγράψει μια αξιόλογη πορεία στην ειδησιογραφία και την πολιτική. Με σπουδές στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις, ο Γιώργος έχει διατελέσει αρχισυντάκτης και εκδότης εφημερίδων, αλλά και ως συγγραφέας έχει εκδώσει 4 βιβλία. Υπηρετεί την ευρωπαϊκή πολιτική από το 2014, όταν εξελέγη Ευρωβουλευτής με την ΝΔ. Από τότε έχει μια ενεργή συμμετοχή και έργο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με συμμετοχή σε πολλές επιτροπές, σε θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

 

Κώστας Δέρβος

Γεννημένος στο Παγκράτι, ο Κώστας Δέρβος έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός, και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία. Δραστήριος και εργατικός, έχει εργαστεί σε τεχνικά γραφεία, σε γραφεία μελετών και ως εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το 2013 ασχολείται με την πολιτική, και εκλέγεται τότε στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, ενώ το 2016 εκλέχθηκε Πρόεδρος της. Νέος με όρεξη, όραμα και επιμονή.

 

Μιχάλης Αγγελόπουλος

Ο κ. Αγγελόπουλος, με σπουδές στην Νομική και στις Διεθνείς σχέσεις, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, και με σημαντική επαγγελματική πορεία ως Νομικός, ως Δήμαρχος Σάμου, ως Αντιπρόεδρος στην Ομάδα του ΕΛΚ.

 

Γιώργος Αμυράς

Ο κ. Αμυράς, δραστήριος δημοσιογράφος, με χρόνια προσφοράς στην δημοσιογραφία, αλλά και στην πολιτική. Έχει υπηρετήσει ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, αλλά και ως Βουλευτής τα τελευταία χρόνια.

 

Λευτέρης Βαρουξής

Ο Λευτέρης Βαρουξής είναι ένα νέο και πολύ δραστήριο παιδί. Με σπουδές στην δημόσια διοίκηση και μεταπτυχιακά στα ΜΜΕ στο εξωτερικό, ο Λευτέρης διατελεί Πρόεδρος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Ηλείας. Από αρκετά μικρή ηλικία δραστηριοποιείται στο στίβο της οικονομίας, έχοντας επενδύσει στην επαγγελματική του πορεία στην Ηλεία, και αποτελεί την τέταρτη γενιά του μεγαλύτερου Δημοσιογραφικού Οργανισμού εκτός Αθηνών που προσφέρει πάνω από 100 θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Καλυψώ Γούλα

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, η κα. Γούλα ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1991. Έχει  υπηρετήσει από πολλές θέσεις τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ μέχρι πρόσφατα, ήταν και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του Δήμου.

Δημήτρης Καιρίδης

Γεννημένος στην Καβάλα και μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Καιρίδης είναι ένας αφοσιωμένος ακαδημαϊκός. Με σπουδές στην Νομική και στις Διεθνείς Σχέσεις, έχει διδάξει διεθνή πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Harvard, στο Πανεπιστήμιο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, τώρα, διδάσκει διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ακόμα, έχει δουλέψει στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Άκης Τσελέντης

Με καταγωγή από την Κεφαλονιά, ο κ. Άκης Τσελέντης είναι διδάκτορας Σεισμολογίας Γεωφυσικής του Imperial College του Παν/μιου του Λονδίνου, και έχει συνεργαστεί και με άλλα σημαντικά Ινστιτούτα Σεισμολογίας παγκοσμίως. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 επιστημονικές μελέτες σε διεθνή περιοδικά, έχει εκδώσει 7 βιβλία, και κατέχει 5 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Πολυπράγμων και δραστήριος, ίδρυσε το Σεισμολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, και αυτή την περίοδο είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Τσουνάμι και Καθηγητής Σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δημήτρης Μελάς

Γεννημένος στον Πειραιά και με καταγωγή από τη λακωνική Μάνη και τη Μεσσηνία, ο Δημήτρης Μελάς έχει υπηρετήσει την πολιτική και τα κοινά έως και το αξίωμα του Υπηρεσιακού Υπουργού και Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων. Από το 2009 ως το 2012 η θητεία του συνεχίστηκε στις Βρυξέλλες, ως Προϊστάμενος της Οργανικής Μονάδας του Αγροτικού Τομέα στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. και ως Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ειδική Επιτροπή Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Αλέξανδρος Μαλλιάς

Ο κ. Μαλλιάς, επίτιμος Πρέσβης, έχει εξαιρετική πορεία στην Ελληνική Διπλωματία, και έχει βραβευτεί και για το έργο του. Έχει υπηρετήσει την Ελλάδα κάτω από 11 κυβερνήσεις, με θέσεις σε όλη την υφήλιο, και ήταν ο Πρώτος Διπλωματικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην τότε ΠΓΔΜ.

 

Κλεοπάτρα (Κλαίρη) Σαραντάκου-Βογιατζάκη

Μέλος της επιτροπής της Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ, η κα. Σαραντάκου-Βογιατζάκη υπηρετεί χρόνια τον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης και εργάζεται ακούραστα ως Προϊσταμένη στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικού Συμβούλιου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

 

Πέγκυ Σταθακοπούλου

Ταλαντούχος και δημοφιλής ηθοποιός, η κα. Πέγκυ Σταθακοπούλου έχει σπουδάσει νομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αν και την κέρδισε η ηθοποιία. Έχει ενεργή και δραστήρια συμμετοχή σε πολλές Διεθνείς Ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως την Διεθνή Αμνηστία, στο Χαμόγελο του Παιδιού, και στην Actionaid. Η αγάπη της για την τέχνη και τον πολιτισμό την οδήγησαν σε μεγάλες παραστάσεις στο θέατρο και στην τηλεόραση, αλλά και στο ραδιόφωνο όπου έχει διατελέσει χρόνια ως ραδιοφωνική παραγωγός.

 

Γιώργος-Σταύρος Κρεμλής

Μεγαλωμένος στην Ρόδο, ο Γιώργος-Σταύρος Κρεμλής έχει διανύσει μια πραγματική ευρωπαϊκή επαγγελματική πορεία. Από το 1981 και για πολλά χρόνια διετέλεσε μεταξύ άλλων Νομικός Σύμβουλος και Διευθυντής σε διαφόρους τομείς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την περίοδο 1991-1993 ήταν Συντονιστής της Επιτροπής για θέματα ΕΟΚ παρά τω Πρωθυπουργώ, Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Γενικός Γραμματέας Σχέσεων με Ευρωπαϊκές Κοινότητες και Διεθνείς Οργανισμούς στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Σήμερα είναι Διευθυντής επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προωθεί θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας.

 

Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Άνθρωπος με μεγάλη ψυχική δύναμη και επιμονή, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έχει καταφέρει μια σημαντική επαγγελματική πορεία. Δεν έχει αφήσει καμία δυσκολία να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα του. Παρόλα τα προβλήματα αναπηρίας, που ανταπεξέρχεται σε ένα απροετοίμαστο και χωρίς υποδομές κράτος, έχει αντιμετωπίσει τις δυσκολίες με υποδειγματικό τρόπο. Άριστος μαθητής, το 2012 αποφοίτησε ως αριστούχος από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδικεύσεις στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και στη Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών. Το 2014 συν-ιδρύει το i-Living, τον πρώτο ελληνικό οργανισμό ανεξάρτητης διαβίωσης, εκλεγόμενος έκτοτε μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση.

 

Μιχάλης Μασουράκης

Ο κ. Μιχάλης Μασουράκης, γεννημένος στην Αθήνα, έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει συνεχίσει τις εξαιρετικές σπουδές του σε πανεπιστήμια της Αμερικής. Έχει μια σημαντική επαγγελματική πορεία, ως οικονομολόγος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, στην Alpha Bank ως Ανώτερος Διευθυντής Οικονομικών Μελετών, αλλά και στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) ως Επικεφαλής Οικονομολόγος.

 

 

 

Σχόλια