Ευρωεκλογές 2019

«Ευρωεκλογές 2019: Για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη»

Στο Ηράκλειο εκδήλωση για τις ευρωεκλογές στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε»

Λίγο πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία πραγματοποιεί εκδήλωση στο Ηράκλειο με κεντρικό άξονα την «Αλλαγή που Αξίζουμε».

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Ευρωεκλογές 2019: Για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 158 Απριλίου και ώρα 19:00 στο Συγκρότημα «Αθηνά», αίθουσα Φουγάρο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε» του Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στο νομό Ηρακλείου, με τη συμμετοχή των υποψήφιων Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας: Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργου Κύρτσου, Κώστα Δέρβου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, Γιώργου Αμυρά, Λευτέρη Βαρουξή, Καλυψούς Γούλα, Δημήτρη Καιρίδη, Γιώργου Κρεμλή, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, Αλέξανδρου Μαλλιά, Μιχάλη Μασουράκη, Δημήτρη Μελά, Κλεοπάτρας (Κλαίρης) Σαραντάκου-Βογιατζάκου, Πέγκυς Σταθακοπούλου και Άκη Τσελέντη.

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου:

Οικονομολόγος-Νομικός, η κα. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου με σπουδές σε Ευρώπη και Αμερική, και εξειδίκευση στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και στο διεθνές τραπεζικό δίκαιο έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως δικηγόρος στην Νέα Υόρκη. Το 2012 ήταν η πρώτη γυναίκα που εξελέγη βουλευτής ΝΔ στα Ιωάννινα. Έχει σημαντική και πολυετή εμπειρία στα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, και έχει διατελέσει και Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας στους τομείς αυτούς, ενώ το 2015 εξελέγη βουλευτής Β. Αθηνών, από όπου υπηρετεί τα κοινά έκτοτε.

Γιώργος Κύρτσος:

Ο Γιώργος Κύρτσος έχει διαγράψει μια αξιόλογη πορεία στην ειδησιογραφία και την πολιτική. Με σπουδές στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις, ο Γιώργος έχει διατελέσει αρχισυντάκτης και εκδότης εφημερίδων, αλλά και ως συγγραφέας έχει εκδώσει 4 βιβλία. Υπηρετεί την ευρωπαϊκή πολιτική από το 2014, όταν εξελέγη Ευρωβουλευτής με την ΝΔ. Από τότε έχει μια ενεργή συμμετοχή και έργο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με συμμετοχή σε πολλές επιτροπές, σε θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

Κώστας Δέρβος:

Γεννημένος στο Παγκράτι, ο Κώστας Δέρβος έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός, και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία. Δραστήριος και εργατικός, έχει εργαστεί σε τεχνικά γραφεία, σε γραφεία μελετών και ως εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το 2013 ασχολείται με την πολιτική, και εκλέγεται τότε στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, ενώ το 2016 εκλέχθηκε Πρόεδρος της. Νέος με όρεξη, όραμα και επιμονή.

Μιχάλης Αγγελόπουλος:

Ο κ. Αγγελόπουλος, με σπουδές στην Νομική και στις Διεθνείς σχέσεις, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, και με σημαντική επαγγελματική πορεία ως Νομικός, ως Δήμαρχος Σάμου, ως Αντιπρόεδρος στην Ομάδα του ΕΛΚ.

Γιώργος Αμυράς:

Ο κ. Αμυράς, δραστήριος δημοσιογράφος, με χρόνια προσφοράς στην δημοσιογραφία, αλλά και στην πολιτική. Έχει υπηρετήσει ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, αλλά και ως Βουλευτής τα τελευταία χρόνια.

Λευτέρης Βαρουξής:

Ο Λευτέρης Βαρουξής είναι ένα νέο και πολύ δραστήριο παιδί. Με σπουδές στην δημόσια διοίκηση και μεταπτυχιακά στα ΜΜΕ στο εξωτερικό, ο Λευτέρης διατελεί Πρόεδρος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Ηλείας. Από αρκετά μικρή ηλικία δραστηριοποιείται στο στίβο της οικονομίας, έχοντας επενδύσει στην επαγγελματική του πορεία στην Ηλεία, και αποτελεί την τέταρτη γενιά του μεγαλύτερου Δημοσιογραφικού Οργανισμού εκτός Αθηνών που προσφέρει πάνω από 100 θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Καλυψώ Γούλα:

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, η κα. Γούλα ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1991. Έχει υπηρετήσει από πολλές θέσεις τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ μέχρι πρόσφατα, ήταν και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του Δήμου.

Δημήτρης Καιρίδης:

Γεννημένος στην Καβάλα και μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Καιρίδης είναι ένας αφοσιωμένος ακαδημαϊκός. Με σπουδές στην Νομική και στις Διεθνείς Σχέσεις, έχει διδάξει διεθνή πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Harvard, στο Πανεπιστήμιο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, τώρα, διδάσκει διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ακόμα, έχει δουλέψει στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Γιώργος-Σταύρος Κρεμλής:

Μεγαλωμένος στην Ρόδο, ο Γιώργος-Σταύρος Κρεμλής έχει διανύσει μια πραγματική ευρωπαϊκή επαγγελματική πορεία. Από το 1981 και για πολλά χρόνια διετέλεσε μεταξύ άλλων Νομικός Σύμβουλος και Διευθυντής σε διαφόρους τομείς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την περίοδο 1991-1993 ήταν Συντονιστής της Επιτροπής για θέματα ΕΟΚ παρά τω Πρωθυπουργώ, Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Γενικός Γραμματέας Σχέσεων με Ευρωπαϊκές Κοινότητες και Διεθνείς Οργανισμούς στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Σήμερα είναι Διευθυντής επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προωθεί θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας.

Στέλιος Κυμπουρόπουλος:

Άνθρωπος με μεγάλη ψυχική δύναμη και επιμονή, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έχει καταφέρει μια σημαντική επαγγελματική πορεία. Δεν έχει αφήσει καμία δυσκολία να σταθεί εμπόδιο στα όνειρα του. Παρόλα τα προβλήματα αναπηρίας, που ανταπεξέρχεται σε ένα απροετοίμαστο και χωρίς υποδομές κράτος, έχει αντιμετωπίσει τις δυσκολίες με υποδειγματικό τρόπο. Άριστος μαθητής, το 2012 αποφοίτησε ως αριστούχος από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδικεύσεις στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και στη Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών. Το 2014 συν-ιδρύει το i-Living, τον πρώτο ελληνικό οργανισμό ανεξάρτητης διαβίωσης, εκλεγόμενος έκτοτε μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση.

Μιχάλης Μασουράκης:

Ο κ. Μιχάλης Μασουράκης, γεννημένος στην Αθήνα, έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει συνεχίσει τις εξαιρετικές σπουδές του σε πανεπιστήμια της Αμερικής. Έχει μια σημαντική επαγγελματική πορεία, ως οικονομολόγος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, στην Alpha Bank ως Ανώτερος Διευθυντής Οικονομικών Μελετών, αλλά και στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) ως Επικεφαλής Οικονομολόγος.

Δημήτρης Μελάς:

Γεννημένος στον Πειραιά και με καταγωγή από τη λακωνική Μάνη και τη Μεσσηνία, ο Δημήτρης Μελάς έχει υπηρετήσει την πολιτική και τα κοινά έως και το αξίωμα του Υπηρεσιακού Υπουργού και Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων. Από το 2009 ως το 2012 η θητεία του συνεχίστηκε στις Βρυξέλλες, ως Προϊστάμενος της Οργανικής Μονάδας του Αγροτικού Τομέα στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. και ως Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ειδική Επιτροπή Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλέξανδρος Μαλλιάς:

Ο κ. Μαλλιάς, επίτιμος Πρέσβης, έχει εξαιρετική πορεία στην Ελληνική Διπλωματία, και έχει βραβευτεί και για το έργο του. Έχει υπηρετήσει την Ελλάδα κάτω από 11 κυβερνήσεις, με θέσεις σε όλη την υφήλιο, και ήταν ο Πρώτος Διπλωματικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην τότε ΠΓΔΜ.

Κλεοπάτρα (Κλαίρη) Σαραντάκου-Βογιατζάκη:

Μέλος της επιτροπής της Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ, η κα. Σαραντάκου-Βογιατζάκη υπηρετεί χρόνια τον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης και εργάζεται ακούραστα ως Προϊσταμένη στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικού Συμβούλιου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πέγκυ Σταθακοπούλου:

Ταλαντούχος και δημοφιλής ηθοποιός, η κα. Πέγκυ Σταθακοπούλου έχει σπουδάσει νομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αν και την κέρδισε η ηθοποιία. Έχει ενεργή και δραστήρια συμμετοχή σε πολλές Διεθνείς Ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως την Διεθνή Αμνηστία, στο Χαμόγελο του Παιδιού, και στην Actionaid. Η αγάπη της για την τέχνη και τον πολιτισμό την οδήγησαν σε μεγάλες παραστάσεις στο θέατρο και στην τηλεόραση, αλλά και στο ραδιόφωνο όπου έχει διατελέσει χρόνια ως ραδιοφωνική παραγωγός.

Άκης Τσελέντης:

Με καταγωγή από την Κεφαλονιά, ο κ. Άκης Τσελέντης είναι διδάκτορας Σεισμολογίας Γεωφυσικής του Imperial College του Παν/μιου του Λονδίνου, και έχει συνεργαστεί και με άλλα σημαντικά Ινστιτούτα Σεισμολογίας παγκοσμίως. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 300 επιστημονικές μελέτες σε διεθνή περιοδικά, έχει εκδώσει 7 βιβλία, και κατέχει 5 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Πολυπράγμων και δραστήριος, ίδρυσε το Σεισμολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, και αυτή την περίοδο είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Τσουνάμι και Καθηγητής Σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σχόλια