Ο Γιώργος Αμυράς υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ

Ευρωεκλογές
Ο Γιώργος Αμυράς υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο Γιώργος Αμυράς

Στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θα βρίσκεται το όνομα του πρώην βουλευτή με το «Ποτάμι», Γιώργου Αμυρά.

Μάλιστα ο ίδιος, ο οποίος - τους τελευταίους μήνες - ήταν ανεξάρτητος βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Αθηνών, παραιτήθηκε σήμερα από το αξίωμά του.

Στην επιστολή παραίτησής του επισημαίνει ότι δεν προτίθεται να κάνει «χρήση της ντροπιαστικής τροπολογίας Κουντουρά που ψήφισε ο Σύριζα καταργώντας το ασυμβίβαστο μεταξύ του υποψηφίου ευρωβουλευτή και του εν ενεργεία βουλευτή. Πιστός στα όσα είχα δεσμευθεί και εν όψει υποψηφιότητάς μου στις προσεχείς ευρωεκλογές, παραιτούμαι από τη θέση του βουλευτή και παραδίδω την έδρα μου στο Ποτάμι με το οποίο είχα πρωτοεκλεγεί τον Ιανουάριο του 2015».

Τη θέση του Γιώργου Αμυρά θα πάρει η Αντιγόνη Λυμπεράκη, καθώς ήταν η πρώτη επιλαχούσα στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών με το Ποτάμι.

Ποιος είναι ο Γιώργος Αμυράς;

Γεννήθηκα στην Αθήνα και πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από τη Νομική Αθηνών και εργάστηκα ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς.  Το 2010 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 εντάχθηκα στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και κατέλαβα την έβδομη θέση. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκα βουλευτής της Β’ Αθηνών με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησα τον Ιανουάριο του 2019 λόγω της αντίθεσής μου στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί εκφράζει τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα για να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και οι πολίτες να ζουν σε μία χώρα όπου υπάρχει προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News