Χ. Μαμουλάκης: Αυτό είναι το σχέδιο της δίκαιης ανάπτυξης

Χ. Μαμουλάκης: Αυτό είναι το σχέδιο της δίκαιης ανάπτυξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι τα τελευταία 4 χρόνια, στη χώρα δημιουργήθηκαν περίπου 400.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία µειώθηκε κατά 8 μονάδες

«Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκάθαρος στόχος είναι οι νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς, την ώρα που η ΝΔ προετοιμάζει  το έδαφος για νέες μνημονιακές καταστάσεις». 

Την επισήμανση αυτή έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χάρης Μαμουλάκης, με αφορμή την επίσκεψή του στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο, Στέλιο Βοργιά και μέλη της Διοίκησης.

«Είναι κατανοητό ότι τα σκληρά μνημονιακά χρόνια που προηγήθηκαν, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην ελληνική κοινωνία και τα οποία δεν μπορέσαμε να ανασκευάσουμε στο σύνολό τους, έχουν προκαλέσει – εκτός των άλλων - μια μεγάλη κόπωση στους πολίτες.  Ωστόσο η επόμενη ημέρα έχει ήδη ξεκινήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει σαφές πώς  αντιλαμβάνεται αυτό το αύριο», ανέφερε ο Χάρης  Μαμουλάκης, υπογραμμίζοντας:

«Στο δικό μας σχέδιο, η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, η αύξηση των μισθών, η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων, η διεύρυνση και η τήρηση των εργατικών δικαιωμάτων στους χώρους εργασίας, αποτελούν βασικό αναπτυξιακό παράγοντα και βασικό παράγοντα κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου υπενθύμισε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στη χώρα δημιουργήθηκαν περίπου 400.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία µειώθηκε κατά 8 µμονάδες , όταν από το 2010 ως το 2014 είχαν χαθεί 1 εκατομμύριο θέσεις.

Παράλληλα – όπως είπε - ο σχεδιασμός για την επόμενη τετραετία περιλαμβάνει:

Την δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας.

Την σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, δηλαδή στα προ κρίσης επίπεδα. Η αύξηση, χωρίς ηλικιακούς διαχωρισμούς , προσδιορίζεται στο 7,5% το 2020 και στο 7,7% το 2021.

Την αποκατάσταση του δικαιώματος των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων) να προσδιορίζουν τον κατώτατο μισθό από 2022, στο πλαίσιο της Εθνικής Σύμβασης Εργασίας.

Την επέκταση της διάρκειας των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους 12 από 8 μήνες που είναι σήμερα, με αυξημένες αμοιβές.

Ο Χάρης Μαμουλάκης  ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βασικός πυλώνας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανάγκη υπεράσπισης των μη προνομιούχων, εκείνων που οι προηγούμενες κυβερνήσεις καταδίκασαν στο περιθώριο και τη μιζέρια. Σήμερα τα ίδια πρόσωπα προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα κάνουν κάτι διαφορετικό από όσα έκαναν επί δεκαετίες».

Σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Από τη μία πλευρά έχουμε ένα σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης, με ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας, αναβάθμισης της εργασίας με συλλογικές διαπραγματεύσεις, αύξηση κατώτατου μισθού και από την άλλη ένα σχέδιο ακραίας λιτότητας, ελαχιστοποίησης του κοινωνικού κράτους, κατάργησης κοινωνικών επιδομάτων, επταήμερης εργασίας, κατάργησης οκταώρου και κατώτατου μισθού».

Καταλήγοντας ο Χάρης Μαμουλάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει την εκλογική νίκη, δίνοντας συλλογικά τη μάχη ψήφο με ψήφο, στις γειτονιές, στους εργασιακούς χώρους, και μέσα στην κοινωνία.

Όπως ανέφερε: «Στις εθνικές εκλογές την Κυριακή, ο κόσμος δεν θα προσέλθει στις κάλπες για να στείλει μήνυμα, όπως στις ευρωεκλογές, αλλά για να επιλέξει ποιος και με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει τη χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Καλείται να αποφασίσει για τη ζωή του, για το μέλλον του»!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News