Χάρης Μαμουλάκης: «Απαραίτητο το σκάκι στα σχολεία»

Χάρης Μαμουλάκης: «Απαραίτητο το σκάκι στα σχολεία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηράκλειου: «Η ένταξή του στα υποχρεωτικά μαθήματα είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη»

Μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του «Ηράκλειο» Ο.Α.Α. στάθηκε η αφορμή για τον υποψήφιο βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χάρη Μαμουλάκη να μιλήσει για την αγάπη του για το σκάκι.

Άλλωστε ο ίδιος είναι αντιπρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου, ενώ υπήρξε και Πρωταθλητής Ελλάδος Σκακιού στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής το 1992 και 1993.

Ο Χάρης Μαμουλάκης συναντήθηκε με την Διοίκηση του Ομίλου, ενώ έπαιξε και σκάκι, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Κρητικοί, κυρίως βέβαια μικρά παιδιά, ανακαλύπτουν την ομορφιά του σκακιού και λαμβάνουν διακρίσεις.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στις μεγάλες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη, τοποθετώντας την έτσι στον πίνακα των καταξιωμένων σκακιστικών προορισμών παγκοσμίως και προσδίδοντάς της προστιθέμενη αξία και σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός.

Ο υποψήφιος βουλευτής επεσήμανε ωστόσο πως το σκάκι παρά το αποδεδειγμένο γεγονός ότι βελτιώνει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας μαθητής παραμένει στον κατάλογο των προαιρετικών μαθημάτων στα σχολεία.

«Η ένταξή του στα υποχρεωτικά μαθήματα είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, καθώς πλήθος ερευνών δείχνουν ότι με τη βοήθεια του σκακιστικού παιχνιδιού οι μαθητές μπορούν να βοηθηθούν στην επίλυση μαθηματικών και όχι μόνο, προβλημάτων, στη γλώσσα, σε κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες, στη μνήμη, στην αυτοσυγκέντρωση, στην κοινωνικοποίηση, ακόμα και στη συμπεριφορά».

Όπως είπε ο Χάρης Μαμουλάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβανόμενος την ανάγκη αυτή έχει προχωρήσει στον σχετικό σχεδιασμό, ενώ ένα βήμα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση είναι η πρόσφατη ίδρυση, με απόφαση του Υφυπουργείου Αθλητισμού,  σχολής προπονητών για σκάκι Γ΄κατηγορίας.

«Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί και στην Ελλάδα όσο το δυνατό συντομότερα αυτή η σημαντική εκπαιδευτική παρέμβαση, η οποία – είμαι σίγουρος – θα τύχει θερμής υποδοχής. Κάποιοι μπορεί να νομίζουν πως είναι ένα παιχνίδι αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα εργαλείο διαμόρφωσης δεξιοτήτων και χαρακτήρα» κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News