Λ. Αυγενάκης για τρίτεκνους: «Το πρόγραμμα της περιέχει χειροπιαστά μέτρα»

Εθνικές Εκλογές
Λ. Αυγενάκης για τρίτεκνους: «Το πρόγραμμα της περιέχει χειροπιαστά μέτρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το πρόγραμμα της ΝΔ περιέχει χειροπιαστά μέτρα για τη στήριξη των τριτέκνων και την μείωση της υπογεννητικότητας»

«Η ελληνική οικογένεια είναι αυτή που κράτησε όρθια τη χώρα στα χρόνια της κρίσης με τεράστιους κόπους και θυσίες. Γι’ αυτό, μία πολιτική στήριξης της ελληνικής οικογένειας είναι όρος εθνικής επιβίωσης για τη χώρα μας», τόνισε ο Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, στην συνάντηση που είχε σήμερα Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, με τον Πρόεδρο, κ. Μανώλη Αχλαδιανάκη, τα μέλη της διοίκησης και εκπροσώπους του Συλλόγου Τριτέκνων Ηρακλείου. 

Ο κ. Αυγενάκης συζήτησε διεξοδικά μαζί τους για τα προβλήματα και τα ζητήματα που τους απασχολούν και σημείωσε πως διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο πλευρό τους, με πολιτικές που στοχεύουν στην ουσιαστική στήριξη της οικογένειας, ενώ δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία ώστε να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που τους απασχολούν. Χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης ανέφερε πως «επί Κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή για πρώτη φορά άρχισε να χορηγείται οικογενειακό επίδομα  σε τριτέκνους από 1/1/2008, καθώς και επίδομα γέννας για το 3ο παιδί. Ενώ επί κυβερνήσεως Α. Σαμαρά το επίδομα γέννας για το τρίτο παιδί μετατράπηκε σε ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες».

Όπως σημείωσε ο κ. Αυγενάκης οι κατευθύνσεις του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για το δημογραφικό μεταφράζονται σε σαφή, αλλά και χειροπιαστά μέτρα. Πιο αναλυτικά στη:

  • Ψήφιση ενός πιο ευνοϊκού φορολογικού συστήματος που θα επιτρέπει μεγαλύτερες εκπτώσεις σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά.
  • Ειδική παροχή φορολογικών και οικονομικών κινήτρων στους νέους άτεκνους γονείς θα μπορούσε να τους ωθήσει στη δημιουργία οικογένειας.
  • Παροχή προνοιακών επιδομάτων σε νέους, δηλαδή επιδομάτων που θα υποστηρίξουν εμπράκτως την επιθυμία των νέων ζευγαριών να αποκτήσουν παιδιά με διεύρυνση της εισοδηματικής βάσης και αύξηση του ύψους των επιδομάτων.
  • Τα φορολογικά και τα προνοιακά κίνητρα μπορούν και πρέπει να συμπεριλάβουν και τις νέες μητέρες που σηκώνουν το βάρος της μητρότητας μόνες τους, όπως συμβαίνει στην Ιρλανδία.
  • Προώθηση πιο ευέλικτων μορφών εργασίας για τους νέους γονείς (ευέλικτα ωράρια)
  • Ασφαλιστικό σύστημα που θα ενισχύει μητέρες ανήλικων τέκνων με επιδοτούμενη άδεια ανατροφής τα χρόνια που το παιδί έχει τη μητέρα του της περισσότερο ανάγκη, στα πρώτα χρόνια της ζωής του.
  • Ίδρυση περισσότερων βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη τη χώρα, που θα λειτουργούν με ωράριο που θα εξυπηρετεί τις εργαζόμενες μητέρες.

Παράλληλα ο κ. Αυγενάκης ανέπτυξε το σχέδιο της ΝΔ για τη μείωση του βάρους για την απόκτηση παιδιού και πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην:

  1. Άμεση οικονομική ενίσχυση € 2.000 για κάθε παιδί που γεννιέται στην πατρίδα μας έτσι ώστε οι αυξημένες ανάγκες του πρώτου καιρού να μην αποτελούν ανασχετικό παράγοντα για κανένα νέο ζευγάρι που θέλει να μεγαλώσει την οικογένεια του.
  2. Αύξηση του αφορολογήτου κατά € 1.000 για κάθε παιδί ώστε να ωφεληθούν κυρίως οι πιο αδύναμοι οικονομικά οι οποίοι διστάζουν σήμερα να κάνουν παιδιά.
  3. Υπαγωγή όλων των βρεφικών ειδών, αλλά και τα ειδών υγιεινής πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News