Ο Μητσοτάκης στην Κρήτη: Ανοίγει τον «χορό» των αφίξεων πολιτικών αρχηγών

Εθνικές Εκλογές
Ο Μητσοτάκης στην Κρήτη: Ανοίγει τον «χορό» των αφίξεων πολιτικών αρχηγών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά το πρόγραμμα του

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανοίγει σήμερα ο “χορός” των προεκλογικών καθόδων των πολιτικών αρχηγών στην Κρήτη, ένας “χορός” που αναμένεται να φέρει εδώ πολλούς επικεφαλής κομμάτων, μιας και η Κρήτη είναι μια περιοχή κομβικής σημασίας για όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται στο Ηράκλειο σήμερα το πρωί και θα έχει μπαράζ επισκέψεων και συναντήσεων, εστιάζοντας μάλιστα στον απλό πολίτη.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” στις 10:45 το πρωί.

Με το που θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο, ο ίδιος θα αναχωρήσει για τον κεντρικό επιβατικό σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, μια σημαντική ιδιωτική επένδυση για την πόλη του Ηρακλείου και την Κρήτη, όπου και θα πραγματοποιήσει επίσκεψη.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου θα συνομιλήσει με τον κόσμο και τους καταστηματάρχες, φτάνοντας στις 12 το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, στην Αβέρωφ 1, όπου και θα συνομιλήσει με τα τοπικά στελέχη, στον απόηχο φυσικά και των προχθεσινοβραδινών εγκαινίων.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την Ένωση Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου, ενώ στις 8 το βράδυ θα βρεθεί στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, όπου και θα πραγματοποιήσει θεματική συζήτηση, κυρίως, με τους νέους Ηρακλειώτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ηράκλειο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στην “ΚΡΗΤΗ TV” και τον Γιώργο Σαχίνη.

Όπως είναι φανερό, στο “μενού” της σημερινής επίσκεψης του προέδρου της Ν.Δ. στο Ηράκλειο δεν περιλαμβάνεται κάποια ομιλία ή συνέντευξη Τύπου. Άλλωστε το προεκλογικό δόγμα που ακολουθεί η Ν.Δ. αυτή τη φορά δεν περιλαμβάνει στο κάδρο τις γνωστές, κλασικές κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις και ομιλίες, αλλά επικεντρώνεται ως βασική φιλοσοφία σε θεματικές εκδηλώσεις και σε ανοιχτές συζητήσεις, στην επαφή δηλαδή με φορείς και κόσμο.

Αυτή ακριβώς είναι η κατεύθυνση της σημερινής καθόδου του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θέλει να συνομιλήσει όσο το δυνατόν με περισσότερους κατοίκους, αλλά και επισκέπτες του Ηρακλείου...

Το κυβερνητικό σχέδιο της Ν.Δ.

«Τα κουστούμια μπορούν να περιμένουν. Τώρα εργαζόμαστε». Με τα χαρακτηριστικά αυτά λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε χθες το μεσημέρι το κυβερνητικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα διακυβέρνησης της Ν.Δ. περιλαμβάνει 16 σημεία και έχει ως τίτλο το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα “Ισχυρή Ανάπτυξη, Αυτοδύναμη Ελλάδα, Ενωμένοι μπορούμε”.

O πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε μεταξύ άλλων για μείωση των ανέργων σε μια τετραετία, «σε λιγότερο από 500.000 από 850.000 που είναι σήμερα». Παράλληλα, στις δεσμεύσεις του επικεντρώθηκε στη μείωση της φορολογίας για όλους τους πολίτες, στο “σάρωμα” της γραφειοκρατίας, στην έμπρακτη στήριξη της μεσαίας τάξης και στην επιδοματική ενίσχυση των οικογενειών για κάθε νέο παιδί. Αναλυτικά οι χθεσινές εξαγγελίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

- Μείωση του φορολογικού συντελεστή από 22% σε 9% για εισόδημα έως 10.000 και σταδιακή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

- Μείωση εισφορών από 20% σε 15%.

- Στο τέλος της τετραετίας θα εφαρμοστούν δύο συντελεστές ΦΠΑ, 11% και 22%.

- Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από 28% σε 20% σε μια διετία και του φόρου στα μερίσματα αμέσως.

- Μείωση της ανεργίας σε μια τετραετία σε λιγότερο από 500.000 από 850.000 που είναι σήμερα.

- Καθιέρωση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.

- Αύξηση το ορίου του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

- Επαναφορά των επιδομάτων για τις μεγάλες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (Ν. 4512/2018).

- Για κάθε παιδί που δε βρίσκει θέση σε παιδικό σταθμό, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ για χρήση σε σταθμό της επιλογής των γονέων.

- Στήριξη του θεσμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

- Μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% στη διετία.

- Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα.

- Αναστέλλεται ο φόρος υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων.

- Άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

- Κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου.

- Πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

- Ενίσχυση των νοσοκομείων με 1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως.

- Νέο πλαίσιο λειτουργίας των Ανώτατων Ιδρυμάτων.

- Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα μετατραπεί σε υπουργείο παρά τω πρωθυπουργώ.

- Νέα ενεργειακή πολιτική περιορισμού των ρύπων με μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 80% μέχρι το 2050.

- Μείωση της φορολογίας στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα.

- Μπαίνει τέλος στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

- Επενδύσεις 12 δισ. σε έργα εθνικής εμβέλειας, με στόχο τη δημιουργία τουλάχιστον 43.000 θέσεων εργασίας, και την πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% ετησίως.

- Ίδρυση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

- Απαίτηση από τους εργοδότες της τήρησης της εργασιακής νομοθεσίας. Προώθηση ελέγχων, αλλά και καθιέρωση λευκών μητρώων επιχειρήσεων, ώστε οι συνεπείς να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές.

- Πριμοδότηση των επιχειρήσεων που θα δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους. Είτε με τη μορφή δωρεάν μεταφοράς στην εργασία, είτε με επιπλέον ασφαλιστικά συμβόλαια, είτε με συμμετοχή μέσω ειδικών προγραμμάτων απόκτησης μετοχών.

 Το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Επικεφαλής ο Πικραμμένος

Με υψηλούς συμβολισμούς, αλλά και τον αέρα της ανανέωσης που κυριαρχεί σε όλα τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα τα πρόσωπα που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο, ως είθισται, διαμορφώνεται αποκλειστικά από τον πρόεδρο του κόμματος. Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου, και τον διακεκριμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ο οποίος θα βρίσκεται στην τελευταία τιμητική 12η θέση, στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν:

Στη 2η θέση η πρώην υπουργός κ. Μαριέττα Γιαννάκου, συμβολίζοντας την ενότητα και τη συνέχεια της Ν.Δ.

Στην 3η θέση ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ως επικεφαλής των συμβούλων του κ. Μητσοτάκη μετείχε ενεργά στην κατάρτιση της πρότασης Συνταγματικής Αναθεώρησης της Ν.Δ.

Στην 4η θέση ο πολιτικός ερευνητής και αναλυτής, διδάκτορας Δημοσίων Πολιτικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Ν.Δ., κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην 5η θέση ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος έχει βραβευτεί για τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις.

Στην 6η θέση ο πρόεδρος της Δράσης και οικονομολόγος, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Στην 7η θέση η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας και διακεκριμένη πνευμονολόγος κ. Μίνα Γκάγκα.

Στην 8η θέση η κ. Κωνσταντίνα Μπότσιου, καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και πρώην γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”.

Στην 9η θέση ο δρ. Ανάργυρος Μαριόλης, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, ο οποίος ανακηρύχθηκε καλύτερος οικογενειακός γιατρός της Ευρώπης για το 2019.

Τέλος, στη 10η και την 11η θέση είναι οι κυρίες Βασιλική Λοΐζου και Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου. Η κ. Λοΐζου, στέλεχος με επιτυχημένη πορεία στη Δημόσια Διοίκηση, και η κ. Τριανταφυλλοπούλου, καταξιωμένη επαγγελματίας στον κλάδο του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News