Νίκος Ηγουμενίδης: Στρατηγική μας προτεραιότητα το λιμάνι του Ηρακλείου & οι εργαζόμενοι του

Εθνικές Εκλογές
Νίκος Ηγουμενίδης: Στρατηγική μας προτεραιότητα το λιμάνι του Ηρακλείου & οι εργαζόμενοι του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νίκος Ηγουμενίδης πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τους εργαζομένους του ΟΛΗ

Συνάντηση με τον Σύνδεσμο Λεμβούχων Αποσκευοφόρων Λιμένος Ηρακλείου, τον ΟΛΗ και το Σωματείο Λιμενεργατών Ηρακλείου για όλα τα θέματα του λιμένα Ηρακλείου

 Ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους εργαζόμενους στο Λιμάνι του Ηρακλείου και στις εγκαταστάσεις του λιμένα που αποτελεί σημαντική οικονομική πύλη της χώρας και κόμβο για τις θαλάσσιες μεταφορές και τον τουρισμό σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ηγουμενίδης συναντήθηκε με τον Σύνδεσμο Λεμβούχων Αποσκευοφόρων Λιμένος Ηρακλείου, με την Διοίκηση και τους εργαζόμενους του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, αλλά και με το Σωματείο Λιμενεργατών Ηρακλείου, ενώ παράλληλα επικοινώνησε και με τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη για τα ζητήματα του λιμένα και των εργαζομένων.

Κατά τη συνάντηση του με το Σωματείο Λεμβούχων, τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη του ιστορικού Συνδέσμου, μεταξύ αυτών και το αίτημα για την ενσωμάτωσή του στον Οργανισμό και την διεύρυνση του πεδίου αρμοδιοτήτων με στόχο την ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων στο λιμάνι, ο αριθμός των οποίων έχει σήμερα μειωθεί αρκετά. Ο Νίκος Ηγουμενίδης συζήτησε εκτενώς με τους εργαζόμενους για τα θέματα του λιμανιού και για τις παρεμβάσεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τους εργαζομένους του ΟΛΗ στα πλαίσια της οποίας οι εργαζόμενοι επεσήμαναν πτυχές για την ενίσχυση των εργασιακών τους σχέσεων και δικαιωμάτων.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης εξήγησε ότι η σημερινή Κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα με κατηργημένες ουσιαστικά τις συλλογικές συμβάσεις και επέμεινε στη σημασία στις ερχόμενες εκλογές να μην ανακοπεί η πορεία ενίσχυσης της θέσης των εργαζομένων.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η στρατηγική σημασία του λιμανιού το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ολόκληρης της ανατολικής Κρήτης, με τον Πειραιά και τα νησιά του Αιγαίου, καθώς και την διακίνηση εμπορευμάτων από και προς την Κρήτη.

Κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΟΛΗ κ. Απόλλωνα Φιλιππή, ο Νίκος Ηγουμενίδης έλαβε όλα τα τελευταία στοιχεία του ΟΛΗ σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης αλλά και της κρουαζιέρας, αφού από τα 189 πλοία το 2018 αυξάνονται σε 201 μέσα στο 2019. Επίσης, σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2019 πραγματοποιήθηκε διπλό home-port αλλά και αύξηση στα 10 home-port για το τρέχον έτος.

Σχετικά με το ζήτημα της κρουαζιέρας και το νέο τερματικό σταθμό κρουαζιέρας στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, ο Νίκος Ηγουμενίδης επεσήμανε ότι όχι μόνο δεν μας αφήνει αδιάφορους ο τομέας της κρουαζιέρας, αλλά και ότι είναι ένας από τους πολλούς κρίκους που συνδέονται με τους βασικούς στρατηγικούς άξονες της εθνικής τουριστικής πολιτικής, αλλά και στις προσπάθειες της Κυβέρνησης ακριβώς για την ενίσχυση του «home porting» και στην άμεση διασύνδεση του με τους εργαζόμενους του λιμανιού και στη συμβολή του στον τουρισμό με άμεσο αντίκτυπο για την τοπική κοινωνία.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως επεσήμανε ο Νίκος Ηγουμενίδης, ότι λόγω απουσίας ουσιαστικής τουριστικής πολιτικής τα προηγούμενα χρόνια η σημερινή Κυβέρνηση προχώρησε στη σύσταση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας με κοινή απόφαση των δύο Υπουργείων, Ναυτιλίας και Τουρισμού και με τη συμμετοχή 28 τουλάχιστον φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από το χώρο τις κρουαζιέρας.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης συναντήθηκε επίσης με το ΔΣ του Σωματείου των Λιμενεργατών για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν το Σωματείο και σχετικά με τις προτάσεις του Σωματείου που αφορούν στο σύνολο των λιμενεργατών.

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Σφακιανάκη τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης της άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας με το Σωματείο, αλλά και για τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι την ημέρα του Αγίου Πνεύματος ο Νίκος Ηγουμενίδης έδωσε το παρών στη γιορτή του Συνδέσμου Μονίμων Εργατών Λιμένος Ηρακλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και συνομίλησε με αρκετούς εργάτες του λιμανιού.

Τέλος, ο Νίκος Ηγουμενίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη για όλα τα ζητήματα που αφορούν το λιμένα και για τις ειδικές πλευρές που τέθηκαν από τις συναντήσεις του με τους εργαζόμενους του λιμένα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News