Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Απέναντί μου έχω την οικογενειοκρατία στην πιο αισχρή μορφή της»

Χανιά
Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Απέναντί μου έχω την οικογενειοκρατία στην πιο αισχρή μορφή της»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μύδροι Μαρκογιαννάκη για τη μη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα Χανιά

Εμφανώς πικραμένος για το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία είκοσι χρόνια, δεν περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στα Χανιά ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Ρωτώ αυτή τη στιγμή και θέλω να φτάσει το ερώτημα στα αυτιά του προέδρου της ΝΔ, με ποια αντικειμενική διαδικασία κατέλαβε τη μεγάλη θέση την οποία είχε στην ΕΤΕ επί Σημίτη παρακαλώ. Ποια προκήρυξη είχε προηγηθεί και πόσο ήταν ο υψηλότατος μισθός του όταν τα παιδιά του κάθε ενός ψάχνανε για ένα μεροκάματο και για μια θεσούλα των 400 και 500 ευρώ», τόνισε ο πρώην βουλευτής Χανίων με τη Ν.Δ.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ξεκαθάρισε ότι οι αναφορές του δεν αφορούν τη Νέα Δημοκρατία: «Εμένα η ΝΔ είναι στην καρδιά μου. Ούτε αφορούν τον Κώστα Μητσοτάκη και τη γυναίκα του, τη μνήμη των οποίων σέβομαι απολύτως και με το θάνατο τους δυστυχώς απ’ αυτό το σπίτι χάθηκε, πέθανε μαζί και η ανθρωπιά και το φιλότιμο».

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς με αφορμή τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο του κόμματος το οποίο υπηρέτησε επί σειρά ετών.

«Απέναντι μου έχω την οικογενειοκρατία με την πλέον αισχρή μορφή, με την πλέον άθλια μορφή, με την πλέον βρώμικη μορφή, με την πλέον παλιανθρωπίστικη μορφή», τόνισε ο πρώην βουλευτής Χανίων Ν.Δ.

«Γιατί εντάξει λίγο πολύ την οικογενειοκρατία τη βλέπουμε στην Ελλάδα να ανθεί, αλλά ποτέ δεν συνέβη προκειμένου να βοηθήσουμε έναν δικό μας άνθρωπο, γιατί όλα γίνονται για την πρωτιά της Ντόρας, προκειμένου να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο της οικογένειας να κόβουμε εκείνον που προφανώς έχει τη στήριξη της κοινωνίας», επισήμανε.  

Φορτισμένος συγκινησιακά σε πολλά σημεία του χειμαρρώδους λόγου του, ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για προδοσία. 

«Δε με νοιάζει, δεν με κόφτει που δεν θα είμαι υποψήφιος. Χόρτασα. Εγώ ξεκίνησα απ’ το χωράφι, κατέκτησα ότι ήθελα, υπουργός έγινα, 26 χρόνια βουλευτής ήμουν ,δόξα το Θεό έχω μια θαυμάσια οικογένεια, τι άλλο ήθελα; Να σας πω τι ήθελα; Ήθελα να φύγω όρθιος. Αυτός ήταν ο στόχος μου», ανέφερε.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης έκανε γνωστό ότι με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα είναι υποψήφιος με άλλο κόμμα στις εθνικές εκλογές , ενδεχόμενο που ήταν ανοιχτό, γιατί όπως εξήγησε δεν υπήρξαν οι προϋποθέσεις. Παραδέχτηκε ότι στις ευρωεκλογές στήριξε την Ένωση Κεντρώων θέλοντας να στείλει μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία, ενώ υποστήριξε ότι θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή αλλαγή της στάσης της ηγεσίας προς το πρόσωπο του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News